καταδικάστηκε
Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε εισαγγελέας

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που έλαβε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για 67χρονο, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, άσκησε εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ο κατηγορούμενος, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην περιοχή της Πολίχνης, είχε αθωωθεί χθες, με το δικαστήριο να δέχεται τον ισχυρισμό του ότι η επιχείρηση δεν λειτουργούσε, ούτε ήταν προσβάσιμη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού», ανέφερε στην απολογία του.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, όμως, μελετώντας τη δικογραφία και τα πραγματικά περιστατικά εκτίμησε ότι επρόκειτο περί λανθασμένης απόφασης και ως εκ τούτο άσκησε έφεση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου, αυτή τη φορά από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Αντίθετα με την παραπάνω περίπτωση, η εισαγγελική αρχή έκρινε ότι ορθώς αθωώθηκαν οι άλλοι δυο συλληφθέντες για ανάλογες παραβάσεις, μια πωλήτρια φυτών σε λαϊκή αγορά και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
Στο 17,9% η «ψαλίδα» με το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
παιδικη
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές
Σοβαρές καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά άνδρα – Στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε επικίνδυνα περιστατικά, συνελήφθη μετά από νέο επεισόδιο
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές