Πιερρακάκης: Συνταγές φαρμάκων στο κινητό από την επόμενη εβδομάδα
Από την επόμενη εβδομάδα θα είναι εφικτή η δυνατότητα λήψεις συνταγών φαρμάκων με sms στο κινητό

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες σε λίγες μέρες.

 «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμη η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, το gov.gr. Το gov.gr θα μαζέψει για αρχή όλες τις υφιστάμενες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου σε ένα σημείο... Αυτές οι υπηρεσίες είναι περίπου 500. Προσθέτουμε και κάποιες νέες που είναι η υπεύθυνη δήλωση και η εξουσιοδότηση. Αυτό θα το κάνουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ΤΑΧΙS», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1.

«Αμέσως μετά θα φτιαχτεί μία φόρμα επικοινωνίας των πολιτών γιατί ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει επίσημο μητρώο επικοινωνίας, δηλαδή δεν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο βρίσκονται τα επίσημα στοιχεία του καθενός μας. Πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό σημείο γιατί αν ξέρω το κινητό σας, τότε μπορείτε στο κινητό σας εφόσον μας το έχετε δηλώσει να λαμβάνετε υπηρεσίες. Η νούμερο ένα υπηρεσία αυτή τη στιγμή είναι τα φάρμακα, είναι η συνταγογράφηση. Και για αυτό τον λόγο πρέπει με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα να μπορούμε να λαμβάνουμε συνταγές με sms στο κινητό μας. Αυτό είναι που θα ισχύσει από την επόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα