νοσοκομεία αναφοράς για κορονοίό
Στοιχεία για τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, τα εργαστήρια, τις ΜΕΘ και τις κλινικές αποκλειστικά για τον κορονοϊό

Ορίστηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών(ΚΕΣΥΠΕ). Στη συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε ο υπουργός Υγείας, παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.
Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Νοσοκομεία και εργαστήρια για τον κορονοϊό

Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:
1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,
Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»
«Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.
Από την Τετάρτη 11 Μαρτίου λειτουργούν τα εργαστήρια των νοσοκομείων Αττικόν και Πανεπιστημιακού Λάρισας που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαστηρίων σε 7 (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα). 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Ήδη έχουν προσληφθεί 950 υγειονομικοί. Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών. Πρόκειται για τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ , Παμμακάριστος, πτέρυγα στο Αγ. Βαρβάρα και το ιδιωτικό θεραπευτήριο Αττικά, που θα στελεχωθεί με προσωπικό του ΕΣΥ.
Ο κος Τσιόδρας ήταν ιδιαίτερα καυστικός όσο αφορά την τακτική που ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία στο ζήτημα του κορονοϊού. Χαραχτηριστικά είπε: «είναι σαν να λένε ας το μιλήσουμε όλοι και αφήνουν να εξαπλωθεί ο ιος».
Στην ενημέρωση έγινε ξεκάθαρο απ' τον κ. Χαρδαλιά, ότι όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό στη χώρα, θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες, και εφόσον παραβιάσουν αυτή την καραντίνα θα υποστούν κυρώσεις. Ερωτηθείς για το αν θα διακοπούν οι πτήσεις από Αθήνα για Λονδίνο, είπε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πάμε βήμα βήμα, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς». Ο κος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες «να γίνουνε ηγέτες και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την ατομική ευθύνη. Ηγέτες στην εργασία, ηγέτες στην οικογένεια μας , στις γειτονιές μας, στον εαυτό μας».
Στο μέτωπο της Υγείας, κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες. Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες… Αλλά αυτό, όπως σας είπα, εξαρτάται από όλους μας. 

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, τα εργαστήρια, τις ΜΕΘ και τις κλινικές αποκλειστικά για τον κορονοϊό / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»