Λέσβος: Δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων για τα μπλόκα κατά προσφύγων
Οι δικογραφίες αφορούν 55 άτομα στη Λέσβο και τουλάχιστον 10 άτομα στη Σάμο

Δικογραφίες για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης δρόμων στη Λέσβο και στη Σάμο, σχημάτισαν και απέστειλαν στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Μυτιλήνης και Σάμου, το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και το Τμήμα Τροχαίας Σάμου.

Οι πρώτοι κατηγορούνται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο παρεμπόδισαν τη μεταφορά νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, τοποθετώντας στο δρόμο τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια υπηρεσιακά οχήματα Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δεύτεροι κατηγορούνται ότι το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου και τις βραδινές ώρες της 27ης προς την 28η Φεβρουαρίου, παρεμπόδισαν με το ίδιο τρόπο, δηλαδή τοποθετώντας στο δρόμο τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια υπηρεσιακά οχήματα Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρεμπόδισαν την εκτέλεση εργασιών στη νέα υπό κατασκευή δομή διοικητικής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ζερβού της Σάμου.

«Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριωθήκαν οι καταγγελίες μας»

Δήλωση με αφορμή το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 55 ατόμων για όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λέσβο, έκανε από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, για θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης.

«Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριωθήκαν οι καταγγελίες μας» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης. Και συνεχίζει: «Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων, για κρούσματα που καταγγείλαμε ως πρωτοφανή νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας».

Και κατέληξε ο κ. Ραγκούσης: «Μετά από αυτήν την επίσημη εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης καθώς και ο εκπρόσωπός του που με διαρκείς του δηλώσεις απέδιδε αυτές τις δράσεις σε δήθεν μέλη της θεσμοθετημένης εθνοφυλακής, αποδεικνύεται πως ψεύδονταν. Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο