Thumbnail
Πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ, επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ για παρεμπόδιση - δυσχέρανση της έρευνας της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού («Ε.Α.»), με την υπ' αριθ. 688/2019 Απόφασή της στις 24.7.2019, κατόπιν σχετικής εισήγησης περί παράβασης των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, από την εταιρία COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. («COCA COLA») και φυσικά πρόσωπα για παρακώλυση - δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού («Γ.Δ.Α.») κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου, διαπίστωσε, ομόφωνα, ότι:

1. Η εταιρία COCA COLA και ενεργά οι υπάλληλοί της (φυσικά πρόσωπα) παραβίασαν το άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011, καθώς έλαβαν χώρα μετακινήσεις και διαγραφές μηνυμάτων από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικών προσώπων που ήταν υπάλληλοι της εταιρείας κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο υποκατάστημά της στη Ρόδο, στις οποίες προέβησαν ορισμένοι εξ αυτών κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου στελεχών της Γ.Δ.Α.

Λαμβανομένου υπόψη όλων των στοιχείων του φακέλου, αλλά και των προτάσεων ενεργού συνεργασίας που προτάθηκαν τόσο από την εταιρία COCA COLA, όσο και από τα ως άνω φυσικά πρόσωπα, η Ε.Α. αποφάσισε τα εξής:

2. Επέβαλε στην εταιρία COCA COLA πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011.

3. Δεν επέβαλε πρόστιμο στα ανωτέρω φυσικά πρόσωπα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία