ΠΟΕΔΗΝ: Αύξηση 300% στις τιμές των χειρουργικών μασκών
Κατά 300% αυξήθηκε η τιμή των χερουργικών μασκών, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Έλλειψη μασκών προφασίζονται οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού και τη γρίπη που είναι σε έξαρση», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%», προσθέτει η Ομοσπονδία, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στα νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις.

Όπως σημειώνει, «τα νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτόν τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στη "μαύρη αγορά". Μάλιστα, όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τις απλές χειρουργικές μάσκες αγόραζαν την κάθε μία προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ. Τώρα θα αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας την κάθε μία αγόραζαν 0,64 λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ και τώρα θα αγοράσουν προς 2ευρώ τη μία +ΦΠΑ».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, εκτιμώντας ότι «δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες», οι οποίες «είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορωνοϊό, σίγουρα, όμως, και για την εποχική γρίπη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικεσ 23.jpg
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Αναλυτικά όσα ορίζει η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία, που θα ισχύσουν από από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό