Έκρυθμη η κατάσταση στην Μυτιλήνη μετά την πορεία προσφύγων
Δακρυγόνα σε μαζική πορεία προσφύγων που ξεκίνησαν το πρωί από το στρατόπεδο της Μόριας έριξαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκλεισαν το δρόμο με στόχο να τους αποτρέψουν να φτάσουν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Μία ομάδα διαδηλωτών συνέχισε την πορεία προς την πόλη και ορισμένοι από αυτούς έβαλαν φωτιές σε γύρω χωράφια, ενώ λόγω των δακρυγόνων εκκενώνεται ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ.

Πλήθος προσφύγων έχει φτάσει στο λιμάνι του νησιού για να στήσουν εκεί σκηνές. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με τη συμμετοχή περίπου 2.000 αιτούντων άσυλο, αφγανικής καταγωγής, αλλά οι γυναίκες και τα παιδιά επιστρέφουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η λέξη «ελευθερία» κυριαρχεί στα αυτοσχέδια πλακάτ των διαδηλωτών, που ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και να σταματήσει ο εγκλεισμός τους.

Πάνω από 18.750 αιτούντες άσυλο από τους οποίους 1.150 ανήλικοι και ασυνόδευτοι μένουν συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στον καταυλισμό, ο οποίος εκτείνεται στα κατειλημμένα ιδιωτικά κτήματα γύρω από το ΚΥΤ. Χιλιάδες εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα στις σκηνές τους. 

Φωτογραφία / EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Πηγή: Εφσυν

σχετικά άρθρα

Για τον Βασίλη Δημάκη: Περί Σωφρονισμού και (Επι)Κοινωνίας
Για τον Βασίλη Δημάκη: Περί Σωφρονισμού και (Επι)Κοινωνίας
Υπάρχει πραγματική ανάγκη στην Ελλάδα του σήμερα να πρέπει να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής κοινωνίας για να καταφέρει ένας...
Για τον Βασίλη Δημάκη: Περί Σωφρονισμού και (Επι)Κοινωνίας