Η Κυβέρνηση εμπαίζει 3.650 εργαζόμενους προγράμματος ΟΑΕΔ που απολύονται
Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους 5.500 πτυχιούχους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ!

Οι εργαζόμενες/οι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς εδώ και σχεδόν 3 μήνες βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις.  Εδώ και τρεις μήνες προσπαθούμε να συναντηθούμε με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Την Τετάρτη 22/01 πραγματοποιήσαμε απεργία και κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας με αίτημα να συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Μετά από 5 ώρες αναμονής συναντηθήκαμε με την κ. Στρατινάκη, η οποία δεσμεύτηκε εντός δύο εικοσιτετραώρων να κλείσει ραντεβού με τον κ. Βρούτση και την αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Αγώνα των 5500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ. Κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ, παρά τις συνεχείς μας κλήσεις προς την κ. Στρατινάκη.

Αυτός ο εμπαιγμός πρέπει να λάβει τέλος! Παίζουν με τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων νέων εργαζομένων!

Μέχρι να προκηρυχθούν τα 400.000 κενά του δημοσίου για μόνιμες θέσεις εργασίας να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων! Λένε πως δήθεν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο καλύπτουν πρόσκαιρες ανάγκες, τη στιγμή που η πραγματικότητα της υποστελέχωσης του δημόσιου τομέα δείχνει πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την απαξίωση του δημόσιου τομέα, την οποία έχουν φέρει οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του. Ο δημόσιος τομέας οφείλει να είναι στην υπηρεσία κοινωνικών αναγκών, ανεξάρτητα από το κέρδος του ιδιωτικού κεφαλαίου. Οι καθυστερήσεις στις συντάξεις, στην έκδοση ΕΦΑΠΑΞ, αδειών από υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ, η κακή λειτουργία συνολικά του τομέα της δημόσιας υγείας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη προσωπικού, που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις περικοπές στο δημόσιο ειδικά τα χρόνια των μνημονίων. Είμαστε εργαζόμενες/οι που καλύπτουμε θέσεις σε 220 φορείς του δημόσιου τομέα, προσφέροντας μια ελάχιστη «ανακούφιση» από την ασφυκτική υποστελέχωση. Οι 3.650 εργαζόμενες/οι που δουλεύουμε μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ όχι απλώς χωράμε στο δημόσιο και η ανανέωσή μας είναι απαραίτητη, αλλά υπάρχει χώρος για άλλους 396.000! Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση πίσω από τις δηλώσεις, που μένουν μόνο στα λόγια, για προκήρυξη νέου προγράμματος σα το δικό μας. Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβουν με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Την ίδια στιγμή που πετάνε στο δρόμο 3.650 εργαζόμενους που καλύπτουν νευραλγικές θέσεις του δημοσίου [από την Υγεία και την Ασφάλιση μέχρι τη στελέχωση υπηρεσιών σχεδόν όλων των Υπουργείων της χώρας] και τους στέλνουν στην ανεργία ή τη μετανάστευση επιλέγουν να δίνουν εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς και στις τράπεζες. Επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν πρόγραμμα για 500 θέσεις εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις που το ύψος του μισθού θα είναι στα 3.000 ευρώ ανά εργαζόμενο και θα χρηματοδοτείται κατά το 70% από τον κρατικό προϋπολογισμό! Τι κοινωνικές ανάγκες θα καλύψουν αυτοί οι 500 εργαζόμενοι, αφού φαίνεται πως θα στελεχώσουν διευθυντικές θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες με χορηγό το κράτος;  Λεφτά συνεπώς υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα: Τι θα γίνει με τα 400.000 κενά του δημοσίου; Με ποιο τρόπο η απόλυση των 3.650 εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας και της μετανάστευσης; Τι θα γίνει την επόμενη μέρα με τη ζωή και την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών όταν θα αρχίσουν να απολύονται εργαζόμενοι που σήμερα δουλεύουν στο Κέντρο Αιμοδοσίας, στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ, στα Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας, στον ΕΟΠΥΥ, στον ΕΦΚΑ, στον ΕΤΕΑΠ, στον ΟΑΕΔ, σχεδόν σε όλα τα Υπουργεία και συνολικά σε 220 φορείς;

Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και να συναντηθούμε τώρα με τον κ. Βρούτση. Απαιτούμε να ανανεωθούν τώρα οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων.

Δε σταματάμε, δεν υποχωρούμε. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα παλέψουμε μέχρι τέλους!

Διεκδικούμε:

-Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Άμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλες/ους!

-Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

-Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους/ες τους/τις άνεργους/ες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δοθεί επίδομα τώρα σε όσους/ες συναδέλφους/ισσες του προγράμματός μας έληξε η σύμβασή τους, μέχρις ότου ανανεωθεί.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

-Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.

-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

-Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα