Metron Analysis: Με 15 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Δυσαρεστημένοι οι πολίτες στα θέματα παιδείας, ασφάλειας, μεταναστευτικού - Το 48% αποτιμά αρνητικά το έργο της ΝΔ στον τομέα ασφάλειας, το 46% έχει αρνητική εικόνα για τους χειρισμούς στα θέματα Παιδείας ενώ ένα συντριπτικό 76% εκφράζει δυσαρέσκεια στο μεταναστευτικό

Με 15,1% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 15,1 μονάδες, με ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, την Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 4%. Την ίδια ώρα καταγράφεται δυσαρέσκεια των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στους τομείς της ασφάλειας, της παιδείας και του μεταναστευτικού.

Η οικονομία ως πρόβλημα παραμένει στην κορυφή της αξιολόγησης των πολιτών με ποσοστό 25%, έχει πέσει όμως τους τελευταίους τέσσερις μήνες από το 38% στο 25%, ακολουθώντας την τάση αποκλιμάκωσης που καταγράφεται από τον Σεπτέμβριο του 2019. Τ

Την ίδια ώρα, ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και τρεις στους δέκα (31%) ότι η προσωπική τους κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Καμπανάκι για ασφάλεια, Παιδεία, Μεταναστευτικό

Αξιοπρόσεκτη είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες. Παρότι στους περισσότερους τομείς διατηρούνται οι θετικές εντυπώσεις, σε τρεις σημαντικές περιπτώσεις οι κυβερνητικές επιδόσεις θεωρούνται χαμηλές.

Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%). Πρόκειται για το πρώτο καμπανάκι που χτυπούν οι πολίτες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα