evo morales
«Έχουμε ανάγκη μια εκλογική αποστολή του ΟΗΕ, εκπροσώπων του πάπα Φραγκίσκου, φίλων χωρών για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ελεύθερων και διαφανών εκλογών και τον σεβασμό του αποτελέσματος»

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, που βρίσκεται αυτοεξόριστος στην Αργεντινή, ζήτησε χθες Δευτέρα την αποστολή στη Βολιβία διεθνούς επιτροπής προκειμένου να διασφαλίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων και διαφανών εκλογών.

Αφού ο Μοράλες αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να αναχωρήσει στο εξωτερικό, το κοινοβούλιο της Βολιβίας ψήφισε στα τέλη Νοεμβρίου νομοθεσία για τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, ενώ αποφάσισε ότι ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκλογών.

«Έχουμε ανάγκη μια εκλογική αποστολή του ΟΗΕ, εκπροσώπων του πάπα Φραγκίσκου, φίλων χωρών για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ελεύθερων και διαφανών εκλογών και τον σεβασμό του αποτελέσματος», τόνισε ο Μοράλες σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N του Μπουένος Άιρες.

Ο ίδιος δήλωσε θύμα, όπως και οι υποστηρικτές του, «μιας πολιτικής δίωξης». Η Βολιβία «ζει μια δικτατορία», κατήγγειλε.

Η αυτοανακηρυχθείσα μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες ανακοίνωσε το Σάββατο την επικείμενη έκδοση εντάλματος εναντίον του Μοράλες, εις βάρος του οποίου έχει ξεκινήσει έρευνα για στάση και τρομοκρατία.

Αξιωματούχοι του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) του Μοράλες μετέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες για να συζητήσουν μαζί του την στρατηγική του κόμματος ενόψει των εκλογών. Στις αρχές του μήνα το MAS όρισε τον πρώην πρόεδρο «επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνέδριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – ΓΓΕΕ με θέμα «Γραμματισμός στις ειδήσεις για τους νέους: πλοήγηση στον κόσμο της πληροφορίας και των ψηφιακών μέσων», για το πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»
Υπουργείο Παιδείας - ΓΓΕΕ: Με επιτυχία το Συνέδριο «Γραμματισμός στις ειδήσεις για τους νέους»
Κορυφώθηκε στη ΓΓΕΕ το Συνέδριο για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» – Σ. Ζαχαράκη: «Η παιδεία είναι η ισχυρότερη άμυνα...
Υπουργείο Παιδείας - ΓΓΕΕ: Με επιτυχία το Συνέδριο «Γραμματισμός στις ειδήσεις για τους νέους»
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
Δεκάδες αρχεία για θεάσεις UAP στο Αιγαίο και την ενδοχώρα εξέδωσε το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ – Τι κατέγραψαν οι αισθητήρες των πιλότων
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο