Υφ. Εξωτερικών: Φοίτησα στο Columbia αλλά δεν απέκτησα μεταπτυχιακό λόγω οικονομικών
Όπως επισημαίνει ο Αντώνης Διαμαντάρης σε δήλωσή του, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, όμως οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει το μεταπτυχιακό τίτλο

Στα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο της δημοσιότητας, εμφανίζοντάς τον να δηλώνει ψευδώς ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia απαντά ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαμαντάρης.

Ουσιαστικά, ο υφυπουργός παραδέχεται ότι υπάρχει ανακρίβεια στα αναφερόμενα, ενώ δικαιολογείται λέγοντας ότι οικονομικοί λόγοι δεν επέτρεψαν την απόκτηση μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών:

Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών. 

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού.

σχετικά άρθρα