Thumbnail
Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο εμβολιασμός του μικορύ παιδιού ήταν ελλειπής, τελικά η καρτέλα με το ιατρικό ιστορικό δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις δόσεις του εμβολίου

Ανατροπή στην υπόθεση του οκτάχρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έχοντας στον οργανισμό του το μικρόβιο της διφθερίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η καρτέλα με το ιατρικό ιστορικό δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί, το οποίο είχε βεβαρημένο ιατρικό, φιλοξενήθηκε το 2011 στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», ενώ το 2013 μεταφέρθηκε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου έμεινε μέχρι να υιοθετηθεί. 

Αν και δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σαφής εικόνα για τα αίτια του θανάτου, ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού», υποστηρίζει ότι το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία αναφέρει τα εξής: «Στις 22/11/2019 προσήλθε στο  ΓΝΠΑ "Π. & Α. Κυριακού" ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Το παιδί ήταν ελληνικής καταγωγής, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ οι γονείς του δεν βρίσκονται στη ζωή.  

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικό βασικό εμβολιασμό για εγγραφή των μαθητών στο σχολείο ζητά ο ΙΣΑ

Οκτάχρονο παιδί πέθανε από διφθερίτιδα στην Αθήνα - Δεν είχε εμβολιαστεί

Συναγερμός στην Ελλάδα: Τι είναι η Διφθερίτιδα και ποια τα συμπτώματα της

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα