Κοινωνική παρέμβαση της ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου σε εξοντωτικά πρόστιμα, συνδικαλιστικές και πειθαρχικές διώξεις
Για το πρόστιμο στον Θανάση Αγαπητό της Ανταρσία, την απόλυση γιατρών στον Αγιο Σάββα και την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή της Πυροσβεστικής

Τρία ψηφίσματα δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΜΕ Λήμνου, με τα οποία τοποθετείται σε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το εξοντωτικό πρόστιμο για αφίσες στην Ανταρσία Κ.Μακεδονίας, η απόλυση γιατρών και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας και η πειθαρχική δίωξη σε βάρος αιρετού εκπροσώπου των Πυροσβεστών και μέλους του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.  Στερεάς Ελλάδας. Ακολουθούν τα ψηφίσματα.

1. ΨΗΦΙΣΜΑ  ενάντια στο εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000€, με αφορμή πανό και αφίσες, στην «Ανταρσία στην Κεντρ. Μακεδονία» και τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου καταδικάζει την αντιδημοκρατική επιβολή από την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή τρία πανό και δύο αφίσες που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες. Η καταγγελία έγινε από το Α.Τ. Σερρών, που προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ενώ κλείνει τα μάτια σε ακριβοπληρωμένες ιλουστρασιόν διαφημίσεις και τοποθετήσεις μπάνερ ισχυρών κομμάτων, παρατάξεων και εταιρειών.

Με την επιβολή του προστίμου επιχειρούν να οδηγήσουν την «Ανταρσία» σε οικονομική εξόντωση. Αλλά το υπέρογκο αυτό πρόστιμο δεν αφορά μόνο την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία», ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει την υποχρέωση καταβολής του ενώ είναι ένας εργαζόμενος δάσκαλος με μοναδικό εισόδημα τον πετσοκομμένο από τις μνημονιακές περικοπές μισθό του. Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη. Ποιο κόμμα ή κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα θα αναλαμβάνει πλέον τον κίνδυνο να εκδώσει μια αφίσα με τις θέσεις της για κάποιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα ή απλά για να αναγγείλει μια πολιτική εκδήλωση γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο 50.000 Ευρώ; Με αυτόν τον τρόπο, θα ακυρωθεί στην πράξη οποιαδήποτε πολυφωνία υπάρχει, καθώς μόνο όσοι χρηματοδοτούνται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θα μπορούν να έχουν λόγο.

Η πολιτική ευθύνη γι αυτή τη δίωξη και την απόπειρα πολιτικής φίμωσης και εξόντωσης βρίσκεται στις κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται ότι ο «Καλλικράτης», με βάση τον οποίο επιβάλλεται το πρόστιμο, συγκροτεί ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο, λειτουργώντας ως μοντέλο οικονομικού στραγγαλισμού και ομηρίας κάθε διαφορετικής φωνής και αγωνιστικής δράσης.

  • Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη, υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους
  • Απαιτούμε την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία» και τον περ. σύμβουλο, συνάδελφο Θανάση Αγαπητό
  • Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των σχετικών αντιδημοκρατικών διατάξεων και την άρση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί
  • Καλούμε κάθε κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα και πολίτη που νοιάζεται για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να τοποθετηθεί και να καταδικάσει αυτή τη μεθόδευση.
  •  

2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου προσυπογράφει την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», καταγγέλλει την πολιτική δίωξη του προέδρου του Κώστα Καταραχιά και απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων των 6 επικουρικών γιατρών μεταξύ των οποίων καθόλου τυχαία συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος του σωματείου.         

«Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» κ. Δενδραμή για την απόλυση 6 επικουρικών γιατρών στους οποίους εσκεμμένα συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστα Καταραχιά. Προκλητικά και επανειλημμένως, στο παρελθόν και τις τελευταίες μέρες επιμένει πως θέλει να διώξει τον Πρόεδρο του Σωματείου που βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή και στέκεται σαν αγκάθι στα σχέδια λιτότητας της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Τον έχει απειλήσει προσωπικά και δεν χάνει ευκαιρία να τον συκοφαντεί, νομίζοντας πως έτσι θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του εργαζομένων.

Ο Διοικητής αυθαίρετα, αγνοώντας τα αιτήματα των 6 συντονιστών διευθυντών για ανανέωση των επικουρικών τους γιατρών, χωρίς την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και των Τομεαρχών, αποφάσισε στα κρυφά, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, ποιοι και πόσοι επικουρικοί γιατροί θα συνεχίσουν από τους 12 των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. Χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του Ενδοκρινολογικού, μειώνει το προσωπικό κατά 50%. Στερεί από το νοσοκομείο έναν αναισθησιολόγο, γεγονός που θα σημάνει μείωση των χειρουργείων σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο με ασθενείς σε λίστα αναμονής, κοστίζοντας ζωές. Στην περίπτωση του ακτινολογικού, ο επικουρικός που βρίσκεται στον επεμβατικό καλύπτει κενά που προκύπτουν στον υπέρηχο και στις ακτινογραφίες αναλόγως τις ανάγκες. Ο ογκολόγος, η πνευμονολόγος, ο παθολογοανατόμος και ο βιοπαθολόγος, βρίσκονται επίσης σε τμήματα που σθενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, νευραλγικά για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Είναι απαράδεκτο, στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, να απολύει ο Διοικητής κι ουσιαστικά να κλείνει 6 θέσεις γιατρών! Είναι υπεύθυνος για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου μας και θα πρέπει να λογοδοτήσει σε όλους τους συναδέλφους, σε εκείνους που διώχνει, σε όλους εμάς που μας τους στερεί και φυσικά στους ασθενείς.

Όμως, δεν θα τον αφήσουμε! Δεν θα περάσει ούτε η πολιτική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου, ούτε οι απολύσεις! Ζητάμε ψηφίσματα συμπαράστασης, ενάντια στην πολιτική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Αγίου Σάββα Κώστα Καταραχιά και ενάντια στις απολύσεις. Να στείλει τώρα στο Υπουργείο Υγείας αίτημα ανανέωσης όλων των συναδέλφων και να προσληφθούν άμεσα!».

 

  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί σε Υγεία και Εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των αναγκών.
  • Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων!

 

3. Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Διαμαρτυρίας για την άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη σε βάρος αιρετού εκπροσώπου των Πυροσβεστών, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας Αρχιπυροσβέστη Κέκη Κων/νου

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εν ενεργεία και εν αποστρατεία υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος, εποχικοί, πενταετείς, μόνιμοι, αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, γενικότερα άνθρωποι και φορείς με αυξημένες ευαισθησίες για τα δημοκρατικά δικαιώματα, εκφράζουμε την ανησυχία και την καταδίκη μας για την προσπάθεια που γίνεται να διωχθεί πειθαρχικά ο συνάδελφος και αιρετός εκπρόσωπός Αρχιπυροσβέστης Κέκης Κωνσταντίνος. Δηλώνουμε την εκτίμηση και την συμπαράσταση μας στην αγωνιστική του στάση, γιατί ο συνάδελφός μας αφουγκράστηκε και ως όφειλε, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετώπισε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας τον Αύγουστο του 2018. Πρόκειται για προβλήματα κυρίως στην διοικητική μέριμνα τα οποία δεν ήτανε μεμονωμένο περιστατικό αφού τα αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο σε αρκετές πυρκαγιές ανά την ελληνική επικράτεια, άλλοτε σε μεγαλύτερο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη των χρόνιων προβλημάτων που ανέδειξε ο αιρετός εκπρόσωπος, που υπάρχουν στην οργάνωση της πυροπροστασίας της χώρας και το εργασιακό μας περιβάλλον. Τα προβλήματα αυτά είναι διαχρονικά αναγνωρισμένα τόσο από την ελληνική κοινωνία όσο και από την ελληνική πολιτεία. Μάλιστα τα προβλήματα αυτά αναγνώρισε επίσημα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε φέτος το 2019 κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο ίδιο σημείο, πλησίον του χωριού Κοντοδεσπότι στην Εύβοια.

Ωστόσο εδώ και πάνω από ένα έτος βρίσκεται σε εξέλιξη Ε.Δ.Ε. σε βάρος του συνδικαλιστή, με τις κατηγορίες ότι ασκεί αβάσιμη κριτική με ψευδείς εκφράσεις από κακή βούληση. Αυτά τα προβλήματα λοιπόν που αναγνωρίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες, πολιτικοί εκπρόσωποι, μέλη της παρούσας κυβέρνησης και εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, τιμωρούνται ως πειθαρχικό παράπτωμα επειδή εκφράστηκαν επίσημα από τον αιρετό εκπρόσωπο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών στη Στερεά Ελλάδα. Αντιλαμβανόμαστε ότι στο πρόσωπο του γενικότερα, αμφισβητείτε το δικαίωμα των εργαζομένων του πυροσβεστικού σώματος και όχι μόνο στον συνδικαλισμό.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να παύσει οριστικά η συγκεκριμένη Ε.Δ.Ε. και η άδικη και καταχρηστική δίωξη του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Π.Σ. Αρχ/στη Κέκη Κωνσταντίνου.
  • Να πάψει η καταπάτηση των δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Π.Σ. με μεθοδευμένες και εκδικητικές πειθαρχικές διώξεις. Διώξεις που αξιοποιούνται ως μέσον χειραγώγησης των δικαιολογημένων αντιδράσεων των πυροσβεστών για την επισφαλή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά στο εργασιακό μας περιβάλλον και την συνεχόμενη καταστρατήγηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • Να σκύψει επιτέλους η πολιτεία στα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα που ανέδειξε για ακόμη μία φορά ο συνάδελφος μας και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΔΑΜΟ
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση κάποιου, ο οποίος , όταν αναφέρεται στην θεραπεία ενός ασθενούς από μία πάθηση λέει τη φράση «αυτός καρδάμωσε» - Ενα...
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο