Thumbnail
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν ΕΚΑ, ομοσπονδίες και σωματεία του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην τρίωρη στάση εργασίας, ενώ στηλιτεύει τη στάση της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΪ που μετέδωσε κανονικά το πρόγραμμά του σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και sites. 

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να ελέγξει πειθαρχικά τις ιστοσελίδες και τους δημοσιογράφους που δεν συμμετείχαν στη στάση εργασίας και να επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας στο Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και τις Ενημερωτικές Ιστοσελίδες. Οι συνάδελφοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συμμετείχαν στη σημερινή στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.

Παράλληλα, στηλιτεύει τη στάση, για μια ακόμη φορά, της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΪ, που επέλεξε να μεταδώσει δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, παρά το γεγονός, ότι πολλοί συνάδελφοί μας εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Όμιλο συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Τέλος, το Δ.Σ. καταγγέλλει μικρό αριθμό ενημερωτικών ιστοσελίδων, που επιχείρησαν να «σπάσουν» την απεργιακή κινητοποίηση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι δημοσιογράφοι δεν συμμετείχαν στην απεργία και να επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές, όπως ορίζει το Καταστατικό της Ένωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα