apergia 24.9 kentriki
ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ, καθώς και σειρά ομοσπονδιών και σωματείων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε υπό βροχή η διαδήλωση των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καθώς και σειρά σωματείων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν υπό βροχή από την πλατεία Κλαυθμώνος, τα Προπύλαια και τα Χαυτεία, όπου πραγματοποιήθηκαν οι προσυγκεντρώσεις από ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ-Ομοσπονδίες, ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία αντίστοιχα, προς την πλατεία Συντάγματος.

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους διακήρυξη οι ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ, «τα συνδικάτα της εκπαίδευσης απεργούν στις 24 Σεπτέμβρη 2019 κόντρα στο "μίνι συνδικαλιστικό" σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, την συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους μισθούς και τους όρους εργασίας χιλιάδων ανθρώπων».

Ακόμη, επισημαίνουν:

«Το εκπαιδευτικό κίνημα της  χώρας στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων παλεύοντας για την προστασία των δημόσιων αγαθών, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

apergia 24.9 2

Το Εργατοϋπαλλιλικό Κέντρο Αθήνας τονίζει:

«Απεργούμε: 

- Για την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων

- Για την κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας

- Για τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών

- Για την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του ΟΜΕΔ

- Για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση

- Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας  και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

- Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ)

- Για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ ...».

laaas diadilosi 24.9

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία- κυβερνήσεις. Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία».

apergia 24.9 koutsoympas

Μεταξύ άλλων στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν οι ΠΝΟ, ΟΤΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ και σειρά σωματείων.

Το παρόν έδωσαν και σύλλογοι φοιτητών.

apergia

 Εικόνες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Eurokinisi, alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!