βροχές, βροχή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
...έως την Τετάρτη.

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρόςαπό τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στο Βόρειο Ιόνιο, αλλά βαθμιαία και μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους τη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα επηρεαστούν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να έχουν κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χαλκιδικής και των Σποράδων. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και σε μεμονωμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 11 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συντάξεις
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
Το αίτημα αφορά περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2013, κατ’ εφαρμογή των τότε δημοσιονομικών...
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
asthenoforo-ekav.jpg
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την σφοδρή σύγκρουση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου: Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων με έναν νεκρό επιβάτη
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την σφοδρή σύγκρουση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
ΔΥΠΑ Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Αποτελέσματα, vouchers, ενστάσεις και δικαιούχοι
Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι τι ώρα οι ενστάσεις, πότε τα οριστικά αποτελέσματα
Τελειώνει ο χρόνος για ενστάσεις, πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027
Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι τι ώρα οι ενστάσεις, πότε τα οριστικά αποτελέσματα
panepstimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Οδηγός σπουδών για το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στη Μυτιλήνη
Σπουδές με διεθνή προσανατολισμό και υψηλή απορρόφηση: Η ακτινογραφία του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Οδηγός σπουδών για το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στη Μυτιλήνη