Thumbnail
ΕΣΗΕΑ

Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 ως τις 15:00 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (Διασωματειακό).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, που θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στον «κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», όπως αναφέρεται.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει την «αδρανοποίηση και ουσιαστικά απαξίωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ)», ενώ τονίζει, ότι με το νομοσχέδιο, ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προβλέπεται υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, ενώ «εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες "νόμιμα" θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές».

Μεταξύ άλλων, το Διασωματειακό διεκδικεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, όπου οφείλονται, «ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας», αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απεργία, που βάλλεται και αυτό από το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως επισημαίνει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diakstiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων σε 50 πόλεις - Συμμετέχουν και οι απόφοιτοι λυκείου στον Διαγωνισμό που...
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου