eforia
Σύντομα αναμένεται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία

Ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους, που αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους, θα δώσει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία.

Βάσει του σχεδίου του οικονομικού επιτελείου, που φέρεται να έχει την κατ’ αρχήν έγκριση των θεσμών, οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως ο φόρος κληρονομιάς, θα φτάνουν έως και τις 48, ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.

Με τις περισσότερες δόσεις, θα περιοριστεί το φαινόμενο της αποποίησης κληρονομιάς, απόφαση στην οποία οδηγούνται εξ ανάγκης δεκάδες χιλιάδες Ελληνες κάθε χρόνο, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τον φόρο. Σε ό,τι αφορά τις τακτικές οφειλές, δηλαδή τα χρέη από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ., η πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την αύξηση των δόσεων από 12 σε 24. Και σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται με βάση την περιουσία του οφειλέτη.

Πηγή: kathimerini

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
«Βρικόλακες» μιας αποτυχημένης εκπαίδευσης (Όταν ο δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους)
Ενας δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους, παιδί δημοτικού. Η ειλικρινής αυτή εκδήλωση ενδιαφέροντος στην...
«Βρικόλακες» μιας αποτυχημένης εκπαίδευσης (Όταν ο δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους)
simaia-palaistini
Παρεμβάσεις ΔΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά – Συγκέντρωση την Τετάρτη (15/05)
Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και διαδήλωση στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη (15/05) στις 18:00
Παρεμβάσεις ΔΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά – Συγκέντρωση την Τετάρτη (15/05)