pyrosvestes fotia evia
«Στάχτη 21.000 στρέμματα δάσους»

Η μάχη με τις φλόγες στον Δήμο Μεσσαπίων δεν έχει ακόμα κερδηθεί  και στην πρώτη γραμμή του μετώπου και των μεγάλων αναζωπυρώσεων (που γίνονται τις τελευταίες ώρες βρίσκεται ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς. Άυπνος για δεύτερο 24ωρο, συντονίζει μαζί με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των εστιών, ενώ το μεγάλο στοίχημα παίζεται τις επόμενες ώρες προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο σε δύο χαράδρες. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει εάν περιοριστούν οι φλόγες στο οριοθετημένο τμήμα θα επιχειρήσουν πιο εύκολα τα εναέρια μέσα ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά και στο τελευταίο κομμάτι του παρθένου δάσους που έχει γλιτώσει προς τη πλευρά των Ψαχνών.


Διαβάστε ακόμη:

Μεγάλη αναζωπύρωση στην κεντρική Εύβοια


«Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή»

«Εχουμε αναζωπυρώσεις τις τελευταίες δύο ώρες στην περιοχή κοντά στο χωριό Μακρυμάλλη επειδή δυνάμωσε ο αέρας. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή. Πριν νυχτώσει πρέπει να περιορίσουμε το μέτωπο ώστε να είναι διαχειρίσιμο τις νυχτερινές ώρες και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές αλλά και ένα τελευταίο κομμάτι του παρθένου δάσους που μέχρι στιγμής δεν έχει καεί», είπε στο ethnos.gr ο Γιώργος Ψαθάς.

«Στάχτη 21.000 στρέμματα δάσους»

Επειδή ο Γιώργος Ψαθάς είναι ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την περιοχή, του ζητήσαμε να κάνει εκτίμηση για την έκταση της καμμένης γης και τόνισε: «Υπολογίζω περίπου 21.000 στρέμματα μέχρι τώρα που σας μιλάω (σ.σ. την Τετάρτη 14/8, 17.00). Αν καταφέρουμε και περιορίσουμε τις φλόγες εκεί που την έχουμε οριοθετήσει τώρα θα έχουμε κάνει έναν άθλο. Αν μας φύγει, θα καεί και το τελευταίο κομμάτι του δάσους που προσπαθούμε να σώσουμε».

«Περίεργη η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά»

Σχετικά με τις εκτιμήσεις ή πληροφορίες που υπάρχουν από το μέτωπο των ερευνών για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά ο δήμαρχος είπε: «Είναι πολύ περίεργο να ξεκινάει μία τεράστια φωτιά στις 3 τα ξημερώματα σε ένα παρθένο δάσος όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα. Πολλά εικάζουμε, αλλά ακόμα δεν υπάρχει σίγουρη εκτίμηση».

«Ολοι εδώ για το τελευταίο δέντρο»

Τέλος, ο Γιώργος Ψαθάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους πυροσβέστες, στους εργαζόμενους σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τους εθελοντές και του κατοίκους του Δήμου που έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αναχαιτίσουν τις φλόγες: «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους. Θα είμαστε όλοι εδώ όσο χρειαστεί για να σώσουμε και το τελευταίο δέντρο. Ευχαριστώ τον κρατικό μηχανισμό, τους ιδιώτες που προσφέρουν υπηρεσίες και μηχανήματα, τους δημότες που δοκιμάστηκαν και είναι στο πλευρό μας, αλλά και όλους όσοι νοιάζονται για εμάς».

Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστεγος
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την προσφυγή που τιμωρεί τους αστέγους με πρόστιμο 295 δολαρίων αν κατασκηνώσουν σε δρόμους ή πάρκα, ενώ...
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής