ζέστη
"Καμίνι" η χώρα - Ξεκίνησε ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού

Τους 37-38 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος σήμερα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Οι αντικυκλωνικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα θα έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ηλιοφάνεια και τον περιορισμό των μεσημβρινών και απογευματινών βροχών και καταιγίδων κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Στον Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 14/06, καθώς και ενδεικτικές θερμοκρασίες σε περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως μεγάλα αστικά κέντρα και περιοχές πολύ υψηλών θερμοκρασιών, όπως η Θεσσαλική πεδιάδα, η πεδιάδα των Γιαννιτσών και του Αγρινίου.

meteo χάρτης

Πάνω από 37 βαθμοί η θερμοκρασία την Πέμπτη

Χθες, Πέμπτη 13/06, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Τρίκαλα και ήταν ίση με 37.4 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες:

 

1

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζίνη
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις
Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κάθε συνήθεια που σχετίζεται με τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις