Thumbnail
Σε Γλυφάδα και Νίκαια

Στις συλλήψεις δύο νεαρών προχώρησαν οι αρχές, έπειτα από εξιχνίαση σειράς διαρρήξεων στις οποίες προέβησαν το τελευταίο διάστημα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αναλυτικότερα, ένας 24χρονος συνελήφθη στη Γλυφάδα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς νωρίτερα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, ο 24χρονος τον τελευταίο μήνα, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις- κλοπές από οικίες στην περιοχή της Γλυφάδας, από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Έως τώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του και την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, που κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Παράλληλα, αστυνομικοί προέβησαν στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού, ο οποίος, τα ξημερώματα της Πέμπτης 23/05, είχε διαρρήξει κατάστημα στη Νίκαια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 18χρονος, όπως προέκυψε από την έρευνα, από τις αρχές του έτους διέπραττε συστηματικά, στις περιοχές Νίκαιας και Κορυδαλλού, διαρρήξεις καταστημάτων, στα οποία έμπαινε σπάζοντας το τζάμι με πέτρες ή μεταλλικά καπάκια φρεατίων και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους, ταμειακές μηχανές και χρηματικά ποσά. Επίσης προέβαινε και στην κλοπή μοτοσυκλετών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί: τέσσερις διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα, τρεις διαρρήξεις πρακτορείων τυχερών-ψυχαγωγικών παιχνιδιών, τρεις κλοπές μοτοσυκλετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητα
Υποχρεωτική η ετήσια έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από ΚΤΕΟ
Τέλος η έκδοση από συνεργεία – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ποιες είναι οι κυρώσεις για τους οδηγούς
Υποχρεωτική η ετήσια έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από ΚΤΕΟ
Εκπαιδευτικοί
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου καταγγέλλει αντιπαιδαγωγικές πρακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας,...
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Γιάννη Παναγόπουλου
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών
Οικονομική έρευνα για την περιουσία του Γιάννης Παναγόπουλος – Δέσμευση λογαριασμών και υπόνοιες για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών