Thumbnail
Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εκπροσώπου του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», Παναγιώτη Δημητρά

Μήνυση κατά του εκπροσώπου του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», Παναγιώτη Δημητρά, κατέθεσε ο Γιάννης Ζουγανέλης ως απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά του πρώτου βάσει του αντιρατσιστικού νόμου.

Ο δημοφιλής performer κατηγορεί τον Παναγιώτη Δημητρά για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, ψευδή αναφορά στις αρχές, ενώ του καταλογίζει πως με την ψευδή αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του για ρατσιστικές δηλώσεις αλλά και με δημοσιεύσεις του, τον εκθέτει σε εγκλήματα μίσους εναντίον του.

Αφορμή αποτέλεσαν δηλώσεις, τον περασμένο Δεκέμβριο, του Γιάννη Ζουγανέλη σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που φιλοξενούμε εμείς». 

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, «αυτή η δήλωση μου, "κινητοποίησε" τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή - ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τα ανωτέρω λεγόμενά μου.

Σκοπός του εγκαλουμένου ήταν να με κατασυκοφαντήσει και να με κατεξευτελίσει με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί τη μηνυτήρια αναφορά του».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης περιλαμβάνει επίσης στη μήνυση του και ανάρτηση σε μέσο κοινωνική δικτύωσης του κ. Δημητρά όπου αναφέρει πως ο καλλιτέχνης αποκαλεί «έκφραση γνώμης μία ρατσιστική δήλωση». Ο ηθοποιός αναφέρει πως «την ανάρτηση αυτή, την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να πληροφορηθούν ακόμη και όσοι δεν είχαν, ήδη, πληροφορηθεί, ότι είμαι "ρατσιστής"..».

Στη μήνυση αναφέρεται πως αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημόσια διαπόμπευση του, ο εξευτελισμός του και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντι του με «αποκορύφωμα ότι για λίγες μέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025