Thumbnail
Μια παραγωγή για ...Όσκαρ στο κέντρο της Αθήνας - Σε σκηνικό μετατρέπεται η πλατεία Συντάγματος για την ταινία «Born to be Murdered» με τον Τζ. Ουάσιγκτον

Σε σκηνικό θα μετατραπεί την Κυριακή το πρωί η Πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, στους οποίους θα διακοπεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων, προκειμένου να συνεχιστούν τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered», μια αμερικανοϊταλική παραγωγή, στην οποία συμμετέχει και η εταιρία Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.

Τα γυρίσματα, τα οποία περιλαμβάνουν σκηνές από την πόλη των Τρικάλων, τα Μετέωρα, τα Ζαγόρια, και την Καλαμπάκα, θα συνεχιστούν στην Πλατεία Συντάγματος και την Καθαρά Δευτέρα, πάλι από νωρίς το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η ταινία δεν είναι μια συνηθισμένη παραγωγή απ’ αυτές που περνάν σχεδόν απαρατήρητες. Αντιθέτως, οι συντελεστές της έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν μία ταινία, που, γιατί όχι, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα Όσκαρ. Έτσι, μετά την σημαντική παρουσία του Γιώργου Λάνθιμου στη φετινή βραδιά των Όσκαρ, δεν αποκλείεται του χρόνου να δούμε, αυτή τη φορά, την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη κινηματογραφική εκδήλωση και έδρα της αμερικανικής βιομηχανίας του σινεμά.

Και αυτό διότι παραγωγός της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, που έχει σημαντική διαδρομή ως σκηνοθέτης, με κορυφαία στιγμή την ταινία του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», το οποίο κατάφερε να μπει, το 2017, ως υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου. Επίσης, πολύ καλά είχαν πάει και οι ταινίες του «Κάτω από τον Ήλιο» (βασισμένο στη θρυλική «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, με Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) και το φιλμ τρόμου «Suspiria», ένα ριμέικ της καλτ ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, βοηθός σκηνοθέτης στις ταινίες του Γκουαντανίνο, ο οποίοι ουσιαστικά αποτελούν ένα αχώριστο δίδυμο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη ζωή.

Το σενάριο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1945 η Αμερικανίδα Έλινορ Ντένιστον, με το ψευδώνυμο Ντένις Άλαν) είναι ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας.

 

Ωστόσο, το δυνατότερο ίσως χαρτί στην ταινία είναι ο πρωταγωνιστής της, ο εντυπωσιακά ανερχόμενος μαύρος ηθοποιός Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον. Ο Τζον Ντέιβιντ ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Σπάικ Λι «Παρείσφρηση», η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου στην πρόσφατη τελετή. Επίσης, ο 35χρονος ηθοποιός, με το βαρύ όνομα, που προσέχει ιδιαιτέρως τις επιλογές του, για πολλούς θεωρείται και ο νέος Σίντνεϊ Πουατιέ, σε μία άτυπη κόντρα με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μαχερσάλα Άλι.

Τέλος, στην παραγωγή συμμετέχει και η εταιρία του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου «Faliro House», που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνεργαστεί στην παραγωγή περισσοτέρων από 50 ταινιών, απ’ τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε: «Voyage of Time» του φημισμένου Τέρενς Μάλικ, «Ο Ιδρυτής μιας Αυτοκρατορίας», του Τζον Λι Χάνκοκ, «Ο Εκλεκτός της Νύχτας» του Τζεφ Νίκολς, «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (γυρισμένο στην Πελοπόννησο), «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» του κορυφαίου εκπροσώπου του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Τζιμ Τζάρμους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)