Thumbnail
Ο άτυχος εργαζόμενος δέχθηκε απειλές για τη ζωή του - Επί τρεις μήνες είναι υποασφαλισμένος, με δικό του μηχανάκι και βενζίνη, χωρίς το δώρο Χριστουγέννων -

Νέα περιστατικό με επίθεση, προπηλακισμό και απειλές σε βάρος διανομέα έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή στάθηκε το... "παράπονο πελάτη" ότι ο άτυχος εργαζόμενος "τον κοίταξε στραβά".

Μάλιστα, ο διανομέας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, εργαζόταν επί τρεις μήνες στο μαγαζί υποασφαλισμένος, με δικό του μηχανάκι και βενζίνη, ενώ δεν του καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων.

Όπως σημειώνεται στην καταγγελία, πρόκειται για το τέταρτο βίαιο περιστατικό σε βάρος διανομέα!

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλεί τη Δευτέρα σε κινητοποίηση-μοτοπορεία.

Διαβάστε την καταγγελία:

"Οι επιθέσεις σε διανομείς φαγητού συνεχίζονται! Όπως μας κατήγγειλε  ο συνάδελφος Β.Κ. που εργαζόταν στο ψητοπωλείο «οδός Μερακλής» στο Βαρδάρη στις 6/2 δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, επειδή κάποιος «πελάτης» παραπονέθηκε ότι τον κοίταξε στραβά (!)». ¨Όταν επέστρεψε από μια παραγγελία ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά και τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά. Τον απείλησε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει» ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι», κ.α.!

Μάλιστα ο συνάδελφος κατήγγειλε ότι δούλευε τρεις μήνες στο μαγαζί υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα, ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες ενώ δεν του κατέβαλε και το δώρο Χριστουγέννων!

Το τέταρτο βίαιο περιστατικό δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των Εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντας μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους!

Ωστόσο με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων οργανωθήκαμε, οι συνάδελφοι αναθάρρησαν και πλέον δεν φοβούνται να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά και εργοδοτικές αυθαιρεσίες!

Οι δώδεκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών, η άρνηση να μας παρέχουν μηχανάκι, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, να πληρώνουν βενζίνη και σέρβις όπως ορίζει ο νόμος κτλ., δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μας και τη μαζική συμμετοχή  στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς και εργαζόμενους του κλάδου,

να παρευρεθούν μαζικά στη κινητοποίηση-μοτοπορεία:

Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί,

στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη!

Κανένας συνάδελφος μόνος του- Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες ποινών των μαθητών και οι ευθύνες του Συλλόγου διδασκόντων
ΦΕΚ 2531/29-4-2024 Τροποποίηση της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/ 21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της...
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες ποινών των μαθητών και οι ευθύνες του Συλλόγου διδασκόντων
parapono
Σε επιστολή 4.000 χρόνων: Το αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του
Λεπτομέρεια της επιστολής του Iddin-Sin προς την μητέρα του, που φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου (αριθμός καταλόγου AO 8372, TCL 18.111) (Φωτό:...
Σε επιστολή 4.000 χρόνων: Το αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του