Thumbnail
Αναλυτικά η απάντηση

Απάντηση στην Εφημερίδα των Συντακτών εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή δημοσίευμα για τα 465 ευρώ που χάνονται από τις συντάξεις.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ κάνει αναφορά και στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας για το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για απώλεια 465€ τον μήνα από τις μειώσεις που επιφέρει ο Νόμος Κατρούγκαλου στις κύριες συντάξεις, χρησιμοποιώντας παράδειγμα εργαζομένου με 40 χρόνια υπηρεσίας.

Αναλυτικά η απάντηση:

Με αφορμή σχόλιο του συντάκτη «Δ.Τ.» της Εφημερίδας των Συντακτών, στο σημερινό φύλλο, Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, στη σελίδα 8, στη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ», η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με το χθεσινό της Δελτίο Τύπου, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να παρουσιάσει την υπ. αριθ.9397/1-12-17 απόφαση του ΕΦΚΑ από την οποία προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος έχει μείωση της κύριας σύνταξής του κατά 465 ευρώ τον μήνα. Αυτό δεν το λέει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά η ίδια η απόφαση του ΕΦΚΑ.

2. Τα περί «λανθασμένων διαφορών» που ισχυρίζεται το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι υπάρχουν ας τα απευθύνει στον ΕΦΚΑ, ο οποίος εξέδωσε τη συγκεκριμένη συνταξιοδοτική πράξη. Είναι προφανές, διαβάζοντας τα στοιχεία, ότι κανένα λάθος δεν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν υπάρχει περιμένουμε να μας πει το Υπουργείο Εργασίας σε τι συνίσταται.

3. Αδικεί την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ο συντάκτης «Δ.Τ.» της Εφημερίδας των Συντακτών όταν γράφει ότι δεν «θυμάται» τις παλιότερες περικοπές των συντάξεων, όταν είναι γνωστό ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από το 2010 ως το 2014 έχει πραγματοποιήσει πάνω από 70 μέρες απεργία, στάσεις εργασίας και καταλήψεις, ακριβώς για αυτές τις περικοπές.

Τέλος, επισημάνουμε, επίσης, ότι η Εφημερίδα των Συντακτών παρά το γεγονός ότι της αποστείλαμε το Δελτίο Τύπου  και τη σχετική απόφαση του ΕΦΚΑ με τις περικοπές (όπως και σε όλα τα ΜΜΕ) δεν αφιέρωσε ούτε ένα μονόστηλο για το θέμα."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»