Thumbnail
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής, ο Ορέστης θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, με το κέντρο του χαμηλού να κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και Σικελία.

Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα. Πιο συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 22/10, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν κα περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη 23/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Στο χάρτη παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του "Ορέστη" τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Τρίτης.

Λόγω της σχετικά χαμηλής προγνωσιμότητας της κίνησης του Ορέστη, νεότερα στοιχεία για την κίνησή του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής 21/10.

Καθώς ο Ορέστης θα κινείται νοτιότερα προς την Αφρική, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο από την Πέμπτη 25/10, έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 21/10. Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών.

Πηγή: meteo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχα
Φυσική Αγωγή: Στη Βουλή αίτημα για περισσότερη γυμναστική στα σχολεία με εισαγωγή και σε νηπιαγωγεία
Έκδηλη ανησυχία για την παιδική παχυσαρκία και την υποβάθμιση του ρόλου των γυμναστών – Στο τραπέζι η αύξηση ωρών και η κάλυψη των κενών από...
Φυσική Αγωγή: Στη Βουλή αίτημα για περισσότερη γυμναστική στα σχολεία με εισαγωγή και σε νηπιαγωγεία
ζαχαρακη
Ανατροπές στο Λύκειο και την Τριτοβάθμια: Τι αλλάζει - Όλος ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας
Ριζικές αλλαγές στο Λύκειο από το 2026: Εθνικό Απολυτήριο και πιλοτικό IB - Το επόμενο διάστημα αναμένεται η μεθόδευση νομοθετικών πρωτοβουλιών
Ανατροπές στο Λύκειο και την Τριτοβάθμια: Τι αλλάζει - Όλος ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας