Thumbnail
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση τριών υποψηφίων που εγκαλούσαν το ΑΣΕΠ για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία σχετικά με τον διαγωνισμό του 2017

Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΙΑ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Αθανάσιου Σερμιέ, «πάγωσε» ο διαγωνισμός (πίνακας κατάταξης) του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 404 δικαστικών υπαλλήλων, Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επανδρώσουν τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση εκδόσεως προσωρινής διαταγής τριών υποψηφίων που εγκαλούσαν το ΑΣΕΠ για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία σχετικά με τον διαγωνισμό του 2017. Ακόμη, διατάχθηκε να διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση εργασίας των προσωρινώς επιχόντων με βάση τον πίνακα κατάταξης του επίμαχου διαγωνισμού.

Διευκρινίζεται ότι η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει η τρεις υποψήφιοι, ενώ η αίτηση ακύρωσης-προσφυγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του 2019.

Συγκεκριμένα, η προσωρινή διαταγή αναφέρει: «Υποχρεώνει τη διοίκηση - σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 8 του ΠΔ 18/1989 και μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί των αιτήσεων αναστολής - να απέχει από κάθε ενέργεια ερειδόμενη επί της προσβαλλόμενης πράξεως, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των- ορισμένου χρόνου- συμβάσεων των αιτουσών, με βάση τις οποίες εργάζονται στα αναφερόμενα στην ως άνω αίτηση δικαστήρια της επικράτειας».

Οι τρεις στην αίτηση που κατέθεσαν στο Εφετείο μέσω του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρου Πάνου Λαζαράτο, μεταξύ των άλλων, ανέφεραν:

α) έλλειψη αιτιολογίας κατά την διαμόρφωση των οριστικών πινάκων σε σχέση με τους προσωρινούς, β) αδικαιολόγητη ανατροπή του μέτρου κρίσεως του ΑΣΕΠ σε σχέση με τον έλεγχο συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών και της προϋπηρεσίας των υποψηφίων σε σχέση με το αντικείμενο της υπό προκήρυξη θέσεως και γ) παράβαση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ασφάλειας δικαίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ευγενια καβαλλάρη
Συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εκπαιδευτικών και τα λεκτικά παιχνιδίσματα των εξαγγελιών
Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει άμεσα με συγκεκριμένες δράσεις να αναδείξει τον πραγματικό  υπαίτιο για το ασφυκτικό- εξοντωτικό πλαίσιο λειτουργίας...
Συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εκπαιδευτικών και τα λεκτικά παιχνιδίσματα των εξαγγελιών
εκπαιδευτικός
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Την ίδια μέρα η μισθοδοσία τους μέσα στον Απρίλη
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η καθαρή μηνιαία αύξηση από 1η Απριλίου
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Την ίδια μέρα η μισθοδοσία τους μέσα στον Απρίλη