Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς με τίτλο «Μπλόκο της Κοκκινιάς... 40 ημέρες μετά» διοργανώνει ο δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, «με το σκεπτικό της ζωτικής ανάγκης η ιστορία να είναι ζώσα και δρώσα μέσα στο παρόν» όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης,
«Η Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς θα φιλοξενήσει δύο συναυλίες και ένα ντοκιμαντέρ, αναδεικνύοντας πολιτισμικά τον χώρο και την ιστορική μνήμη» προσθέτει ο δήμαρχος, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει δωρεάν σε αυτές τις δράσεις, οι οποίες έχουν στόχο «την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης μας».
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου με τη συμμετοχή του Nikea Guitar Ensemble και της Κιθαριστικής Ορχήστρας Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη.
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα δώσει συναυλία ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και την επομένη, στις 19:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», με θέμα την ΕΑΜική Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής της Αθήνας, σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ και τους ιστορικούς Μενέλαο Χαραλαμπίδη και Μάγδα Φυτιλή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ