Thumbnail
Συνταγή

Υλικά

(για 4-5 άτοµα)

Για τη ζύµη

300 γρ. αλεύρι, µαλακό
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
150 ml γάλα
30 γρ. µαγιά, νωπή
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέµιση

2 ξερά κρεµµύδια, σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο φρέσκο θυµάρι
Εκτέλεση

1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Σε κατσαρολάκι µε µεταλλικό χερούλι ρίχνουµε το λάδι της γέµισης και τα κρεµµύδια και τα σοτάρουµε µέχρι να πάρουν χρώµα. Αλατίζουµε και αρωµατίζουµε µε το θυµάρι. Σκεπάζουµε το κατσαρολάκι µε ένα κοµµάτι λαδόκολλας και το βάζουµε στον φούρνο για 20 λεπτά.Το βγάζουμε με προσοχή για να μην καούμε.

2. Εν τω µεταξύ, ετοιµάζουµε τη ζύµη ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε µεγάλο µπολ. Πλάθουµε σε µπάλα, καλύπτουµε µε µεµβράνη κουζίνας και αφήνουµε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

3. Σε αλευρωµένη επιφάνεια ανοίγουµε τη ζύµη µε τον πλάστη φτιάχνοντας ένα τετράγωνο χοντρό φύλλο, πάχους ενός δαχτύλου. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για µισή ώρα ακόµη.

4. Τσιµπάµε λίγο τις άκρες να σχηµατίσουν ένα «καγκελάκι». Καλύπτουµε την επιφάνεια του ψωµιού µε τα κρεµµύδια και ψήνουµε στον φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά. Το ζυµάρι πρέπει να είναι τραγανό απέξω και αφράτο µέσα.

Γευσιγνώστης 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα