Χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ: 12 νεκροί και 309 τραυματίες – Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί τους Χούθι

Κοινωνία 0

Άκης Σακελλαρίου: Παραμένει στην Εντατική, αλλά αποσωληνώθηκε

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Άκης Σακελλαρίου

Αισιόδοξα είναι τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού Άκη Σακελλαρίου.

Ο Άκης Σακελλαρίου μόλις βγήκε από την διασωλήνωση που βρισκόταν από το προπερασμένο Σάββατο και έπαψε να είναι σε καταστολή. O ηθοποιός βρέθηκε στο Σωτηρία λόγω του ότι προσβλήθηκε από το βακτήριο της legionella-την λοίμωξη των λεγεωνάριων.

Ο Άκης Σακελλαρίου βρισκόταν σε περιοδεία του μιούζικαλ Mamma mia όταν άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για μια ίωση και ο ίδιος έμοιαζε να μην δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ότι είχε επί μέρες σαράντα πυρετό.

Η νόσος των λεγεωναρίων

Το συγκεκριμένο βακτήριο που έχει προσβάλει τον δημοφιλή ηθοποιό (legionella) βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού. Παλαιότερα, το προσδιόριζαν ως βακτήριο – και αντιστοίχως ως νόσο- των κλιματιστικών διότι η εμφάνισή του ήταν συχνή στα μη καλά συντηρημένα και καθαρισμένα συστήματα κλιματισμού. Πλέον, όμως, οι ειδικοί γνωρίζουν πως εντοπίζεται σε πολλά συστήματα νερού και ύδρευσης, πχ σε πισίνες, συντριβάνια, spa κα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών σε γιορτή και παρέλαση

Σοφία Ζαχαράκη: «Διατηρούμε ανοιχτά σχολεία ακόμη και για δύο ή τρία παιδιά στην περιφέρεια»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία