Thumbnail
Συνταγές

Σαλάτα με την καρδιά του καρπουζιού

Υλικά

Η καρδιά ενός καρπουζιού
Λίγη σκόνη μαραθόσπορου
Μια πρέζα άνθος αλατιού
Ξύσμα από ένα lime
1/2 κιλό ανθότυρο

Για τη βινεγκρέτ
Ένα ματσάκι μάραθο 2 κ.σ.
μέλι ανθέων 30 ml
λευκό βαλσαμικό
Λίγο ηλιέλαιο
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τo καρπούζι σε φέτες 4 εκατοστών και μετά σε μπαστουνάκια. Το μαρινάρουμε με τη σκόνη μάραθου και το ξύσμα από το lime για περίπου μία ώρα. Χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και προσθέτουμε σταδιακά το σπορέλαιο. Τσεκάρουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι. Σερβίρουμε το κομμένο καρπούζι με το ανθότυρο, και αυτό κομμένο σε μπαστουνάκια, και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με γλιστρίδα και φύλλα από ρόκα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Παραστατίδης
Παραστατίδης σε κυβέρνηση: «Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε τις επιδοτήσεις, παραιτηθείτε»
Παραστατίδης σε κυβέρνηση: «Αν δεν μπορείτε ούτε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις να πληρώσετε, παραιτηθείτε»
Παραστατίδης σε κυβέρνηση: «Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε τις επιδοτήσεις, παραιτηθείτε»