Thumbnail
Για τέλη Μαΐου προσανατολίζεται το Υπουργείο Μεταφορών να κλείσουν οριστικά οι πύλες στις στάσεις του μετρό και του ΗΣΑΠ

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, το κλείσιμο του συνόλου των πυλών σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ θα αποτελεί πραγματικότητα στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Προς το παρόν οι πύλες για ΑμεΑ και ανέργους, που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση, παραμένουν ανοιχτές και αυτό κυρίως λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην έκδοση των προσωποποιημένων καρτών δωρεάν μετακίνησης.

Το «πείραμα» ωστόσο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους σταθμούς «Ακρόπολη» και «Αγία Μαρίνα» να κλείνουν όλες τις πύλες (και των ΑμεΑ και ανέργων) για λίγες ώρες. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί βέβαια δεν θεωρούνται ενδεικτικοί, καθώς η «Αγία Μαρίνα» παρουσιάζει χαμηλή επιβατική κίνηση, ενώ η «Ακρόπολη» απευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τουρίστες, οι οποίοι δεν αποτελούν τους συνηθέστερους λαθρεπιβάτες.

Την ίδια ώρα περισσότερες από 140.000 αιτήσεις ηλεκτρονικών καρτών ανέργων και ΑμεΑ έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία ο ΟΑΣΑ για την ενεργοποίηση των δωρεάν μετακινήσεων μέσω της Athena Card.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, από τις 141.291 εγκεκριμένες αιτήσεις (115.922 ανέργων και 25.369 ΑμεΑ), το δικαίωμα του δωρεάν κομίστρου έχει φορτιστεί, από τους δικαιούχους, σε 134.835 κάρτες (110.231 ανέργων και 24.604 ΑμεΑ), με τη διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα