Thumbnail
Στην δήλωση πως με τα περιοδικά του «ξεβλάχεψε την Ελλάδα»

Ο Πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας», Αποστόλης Καψάλης, παραχώρησε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, με αφορμή το καινούριο του βιβλίο.

Ο Αποστόλης Καψάλης είναι γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Εσάς, σας ξεβλάχεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος;», τον ρωτούν και ο κύριος Καψάλης  απαντά: «Ευτυχώς, όχι!».

Καυστικός στο λόγο του, υπογραμμίζει ότι δεν το ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», γιατί «η Ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής» τονίζει.

«Στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησε το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους».

«Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά, και εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο θα σας φέρουν χοντρό αλάτι» κατέληξε…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψητό κρέας
Η πιο υγιεινή μέθοδος ψησίματος για κάθε τύπο κρέατος και ψαριών
Ποια μέθοδος ψησίματος προτείνουν οι ειδικοί; Αναλυτικός οδηγός για το ποια είναι η πιο υγιεινή μέθοδος ψησίματος για κάθε τύπο κρέατος και ψαριών,...
Η πιο υγιεινή μέθοδος ψησίματος για κάθε τύπο κρέατος και ψαριών