Thumbnail
Χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες

Άμεσα εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί η απόφαση για δυνατότητα πληρωμής φόρου μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας από την πλατφόρμα του Taxisnet.

Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και η πληρωμή βεβαιωμένων αλλά και παλαιότερων αρρύθμιστων εισφορών θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.

Με τη νέα παρεχόμενη υπηρεσία, είναι δυνατή η πληρωμή πολλών οφειλών σε μία συναλλαγή, και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι οφειλές πιστώνονται άμεσα είτε πρόκειται για φόρο εισοδήματος ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ ή άλλο φόρο.

Βήμα βήμα η λειτουργεία

Με τους κωδικούς πρόσβασης οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxisnet. Στη συνέχεια επιλέγουν την «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» και εν συνεχεία επιλέγουν τα στοιχεία οφειλών ή τις οφειλές εκτός ρύθμισης ανάλογα με το τι θέλει να πληρώσει .

Μόλις γίνει και αυτή η επιλογή θα μπορεί να γίνει απευθείας πληρωμή της οφειλής με κάθε πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας . Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν θα είναι να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της κάρτας τους (χρεωστική ή πιστωτική) και ότι άλλο στοιχείο τους ζητηθεί και αυτόματα θα γίνεται η πληρωμή του φόρου. Το αρνητικό είναι ότι με αυτή την μέθοδο ο φορολογούμενος θα χάνει την ευκολία των άτοκων δόσεων που παρέχουν οι εμπορικές τράπεζες για την πληρωμή φόρου αφού το ποσό θα χρεώνεται στην κάρτα στο σύνολό του.

Από την άλλη , οι φορολογούμενοι, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeiopaideiasexo1460370520_0.jpg
Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2024
Πανελλήνιες 2024 - Ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών για το 2024 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας...
Πανελλήνιες 2024: Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση