Την καθαίρεση του ιερέα που καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση κατά της ανήλικης τότε (και νεκρής σήμερα) Έλενας Φραντζή, αποφάσισε την Τετάρτη ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο Μητροπολίτης Κύκκου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδου ότι κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας για την αντικανονική δημοσίευση των πρακτικών της ιεράς συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά αποσπασματικά και παραποιημένα.
«Εγώ είχα δηλώσει για τον συγκεκριμένο κληρικό θα πρέπει να μελετήσουμε τους ιερούς κανόνες για να δούμε τι πρέπει να γίνει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μία αρνητική εικόνα για το πρόσωπό μου».
Όπως ανέφερε, «σήμερα συνήλθε το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο, και πήρε την απόφαση της καθαίρεσης».
Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 29χρονη, αυτοκτόνησε στα τέλη Μαρτίου, μετά από χρόνια σεξουαλική κακοποίηση στα χέρια του «ιερέα» και της θετής της μητέρας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 28/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ