Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας: Σε αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής σε σχολείο της Βούλας – ΕΔΕ για τις καταγγελίες

Κοινωνία 0

Έκλεισαν γηροκομείο στο Λόφο Σκουζέ - Λειτουργούσε παράνομα και σε άθλιες συνθήκες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διεκόπη η λειτουργία παράνομης Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Λόφο Σκουζέ, στην Αθήνα, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής

Η κίνηση αυτή έγινε με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των 29 περιθαλπομένων που διέμεναν σε αυτή υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Η Περιφέρεια δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση τους και χαρακτηρίζει «αναγκαία» την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τις ΜΦΗ, όπως έχει επισημάνει πρόσφατα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συγκεκριμένη ΜΦΗ λειτουργούσε παράνομα, παρά τις αποφάσεις διακοπής λειτουργίας, σφράγισης και επιβολής προστίμων από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και τις ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Σε νεότερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε περαιτέρω επιβάρυνση στη λειτουργία της Μονάδας, οπότε η Περιφέρεια κινήθηκε άμεσα και συντονισμένα με απευθείας παρέμβαση στις οικογένειες των ηλικιωμένων (μετά από εισαγγελική παραγγελία), συνεχείς ελέγχους και πίεση στη διοίκηση της ΜΦΗ, που διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της χθες, 21 Μαρτίου 2018.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Παιδικός καρκίνος: Ο κανόνας «των τριών» που μπορεί να σώσει ζωές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία