Thumbnail
Όσοι συνελήφθησαν είναι ηλικίας 16 έως 19 ετών

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 17 νεαροί που είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι για εμπλοκή στα χθεσινά επεισόδια στη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου για το σχολικό πρωτάθλημα, στο γήπεδο του "Αχιλλέα Τριανδρίας" στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, οι συλληφθέντες μετήχθησαν ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε να συνεχιστεί η αστυνομική έρευνα, έτσι ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες διαδραματίστηκαν τα θλιβερά γεγονότα και η συμμετοχή του καθενός εξ αυτών σ' αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης θα κληθούν να λάβουν νέες μαρτυρικές καταθέσεις, να αξιολογήσουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, σχετικά με τους τραυματισμούς που αναφέρθηκαν και να συγκεντρώσουν κάθε άλλο αποδεικτικό μέσο από το σημείο των επεισοδίων.

Όσοι συνελήφθησαν είναι ηλικίας 16 έως 19 ετών, μεταξύ αυτών δέκα ανήλικοι, ενώ όλοι τους είναι μαθητές σε ένα από τα δύο σχολεία που αναμετρήθηκαν στον αγώνα. Πρόκειται για το 16ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Ξηροκρήνη) και 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, αν και - όπως προέκυψε - στις συμπλοκές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και εξωσχολικοί. 

Σε ό,τι αφορά τα αίτια που πυροδότησαν τα επεισόδια φαίνεται ότι συνδέονται με άλλο περιστατικό που συνέβη δύο 24ωρα νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, όταν συνεπλάκησαν κάποια άτομα, προσκείμενα στα δύο συγκεκριμένα σχολεία, με αποτέλεσμα να υπάρξει τραυματισμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νταντάδες της γειτονιάς
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Έρχεται τον Μάρτιο voucher έως 500 ευρώ τον μήνα
Ξεκινά σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Δικαιούχοι, πώς εντάσσονται παππούδες και άνεργοι
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Έρχεται τον Μάρτιο voucher έως 500 ευρώ τον μήνα