Thumbnail
Καρδίτσα

«Εδώ τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ. Εδώ οι λέξεις γίνονται δρόμοι λεωφόροι. Γίνονται σειρήνες που σου φωνάζουν, σήκω κι ανέβα στη σκηνή». Αυτό τόνισε χθες βράδυ στο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Μανώλης Στεργιόπουλος, προσθέτοντας πως «για εμάς ο κάθε χρόνος είναι και μια καινούργια γέννα. Είναι το νέο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που δεν θα γεράσει ποτέ».

Η έναρξη του Φεστιβάλ περιελάμβανε, συναυλία - αφιέρωμα στο κινηματογραφικό και θεατρικό ελληνικό τραγούδι με την Ευτυχία Μητρίτσα. Μαζί της επί σκηνής ήταν ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι-μαντολίνο.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει το διαγωνιστικό μέρος με τη συμμετοχή οχτώ ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, τιμητικά αφιερώματα σε κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και της τέχνης, καθώς επίσης και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργέιου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη, Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Λουκά Θάνο, μουσικοσυνθέτη, Χριστίνα Κωστέα, σκηνογράφο-ενδυματολόγο και Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σκλαβενίτης
Σκλαβενίτης: Προσλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη – Δείτε τις θέσεις εργασίας
Νέες θέσεις εργασίας στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης - Πού στέλνετε βιογραφικό
Σκλαβενίτης: Προσλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη – Δείτε τις θέσεις εργασίας
κατάρτιση!
Η ασύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση ως στρατηγική επιλογή για την δια βίου μάθηση, την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη
Γράφει ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Τζιμογιάννης*
Η ασύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση ως στρατηγική επιλογή για την δια βίου μάθηση, την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη
ταξι
ΣΑΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία - Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές με νέα 48ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου - Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη
ΣΑΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία - Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική
Ρουβίκωνας: Νέα επίθεση στα γραφεία της «Βιολάντα» στο Μενίδι
Ρουβίκωνας: Νέα επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της «Βιολάντα» στο Μενίδι (Video)
Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη «Βιολάντα»: Με βαριοπούλες στα γραφεία της εταιρείας στο Μενίδι
Ρουβίκωνας: Νέα επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της «Βιολάντα» στο Μενίδι (Video)