Ξεκινησε το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Καρδίτσα

«Εδώ τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ. Εδώ οι λέξεις γίνονται δρόμοι λεωφόροι. Γίνονται σειρήνες που σου φωνάζουν, σήκω κι ανέβα στη σκηνή». Αυτό τόνισε χθες βράδυ στο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Μανώλης Στεργιόπουλος, προσθέτοντας πως «για εμάς ο κάθε χρόνος είναι και μια καινούργια γέννα. Είναι το νέο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που δεν θα γεράσει ποτέ».

Η έναρξη του Φεστιβάλ περιελάμβανε, συναυλία - αφιέρωμα στο κινηματογραφικό και θεατρικό ελληνικό τραγούδι με την Ευτυχία Μητρίτσα. Μαζί της επί σκηνής ήταν ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι-μαντολίνο.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει το διαγωνιστικό μέρος με τη συμμετοχή οχτώ ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, τιμητικά αφιερώματα σε κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και της τέχνης, καθώς επίσης και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργέιου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη, Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Λουκά Θάνο, μουσικοσυνθέτη, Χριστίνα Κωστέα, σκηνογράφο-ενδυματολόγο και Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό.

 

best of network

σχετικά άρθρα

Γαβρόγλου για Νομική Πάτρας: Οι φοιτητές δεν είναι για τα σουβλάκια και τα rooms to let
Γαβρόγλου για Νομική Πάτρας: Οι φοιτητές δεν είναι για τα σουβλάκια και τα rooms to let
"Αυτό που βλέπουν πολλές φορές οι τοπικές κοινωνίες και αντιδρούν, ευτυχώς όχι όλες, είναι ότι οι φοιτητές σε μία πόλη, εκτός των κεντρικών πόλεων,...
Γαβρόγλου για Νομική Πάτρας: Οι φοιτητές δεν είναι για τα σουβλάκια και τα rooms to let