Thumbnail
Προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου

Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα από τους αστυνομικούς σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Εκεί ισχυρίστηκαν ότι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους παράνομους μετανάστες που επιστρέφουν από τη Γερμανία στις πατρίδες τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας που θα αποφασίσει για την τύχη τους, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποιά ακριβώς είναι η κατηγορία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους – Πότε και πού υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Για την εκπαιδευτικό που ύψωσε ανάστημα μπροστά στον ρατσιστικό λόγο στα Μεστά της Χίου
Το πιο ουσιαστικό μάθημα δεν έχει ύλη. Δεν έχει κεφάλαια. Δεν έχει εξετάσεις. Έχει μόνο μια απλή, διαχρονική ερώτηση: Τι κάνεις όταν η συνείδησή σου...
Για την εκπαιδευτικό που ύψωσε ανάστημα μπροστά στον ρατσιστικό λόγο στα Μεστά της Χίου