Thumbnail
Οικονομική ανάσα για τους κατοίκους της Λάρισας

Σε μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προχωρά ο δήμος Λαρισαίων, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική του δήμου και αφορά ένα ποσό ελάφρυνσης που θα φτάσει στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως ένας από τους στόχους του δήμου είναι «να διευρυνθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες μέσα στη κρίση θα πάρουν μια ανάσα στα οικονομικά των οικογενειών τους». Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο δεύτερος στόχος είναι να υπάρξει μια ελάφρυνση στα νοικοκυριά της Λάρισας με μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών.

«Δεν υπάρχει άλλος δήμος στην Ελλάδα που να έχει κάνει μείωση των τελών σε ποσοστό 5% στα νοικοκυριά» είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων και συμπλήρωσε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα που στέλνει ο δήμος Λαρισαίων».

Τέλος ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως o τρίτος στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου αφορά και τον κλάδο των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της πόλης, όπου τα ανταποδοτικά τέλη θα μειωθούν σε ποσοστό 20%.

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε προηγηθεί και συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών ομάδων που εντάσσονται στη μείωση των δημοτικών τελών. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος και ο α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος και Δημήτρης Παπαλέξης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Δημήτρης Παληογιάννης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας Δημήτρης Γκόβαρης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος, σε δήλωσή του, χαιρέτισε την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για τη μείωση των δημοτικών τελών, τονίζοντας πως μαζί με τον δήμο θα γίνει προσπάθεια «να δοθεί στην επιχειρηματικότητα μια καινούρια αρχή με νέες δράσεις, τόσο στην τουριστική ανάπτυξη όσο και στον αγροτοδιατροφικό τομέα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Παληογιάννης σημείωσε πως η απόφαση του δήμου για μείωση των δημοτικών τελών είναι «το πρώτο χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους επιχειρηματίες της Λάρισας», ενώ τόνισε πως είναι «ένα πρώτο μέτρο ανάσας» προς τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

 

   Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Δημήτρης Γκόβαρης είπε πως η στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα που τα τελευταία χρόνια βάλλεται οικονομικά.

   Η.Σ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Kakokaiρια
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Βαρομετρικό χαμηλό από τη Σύρτη φέρνει αλλαγή σκηνικού – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών κακοκαιριών έως τις αρχές του νέου έτους
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
Κλιματική κρίση, διεθνής αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα στην κορυφή των προβληματισμών – Τι ζητούν από το πανεπιστήμιο
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους