Thumbnail
Δεν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις

Την ακύρωση, ως αντισυνταγματικής και παράνομης, της απόφασης των συμβολαιογράφων στις 27 Νοεμβρίου, να αναστείλουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς, ζητά, με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η συμβολαιογράφος Λαυρίου, Ελένη Καραγεωργοπούλου, ενώ θέτει και θέμα ακυρότητας της ίδιας της διαδικασίας διεξαγωγής της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Με δικηγόρους την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Πλεύσης Ελευθερίας» , Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη, η συμβολαιογράφος ζητά από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικόλαο Σακελλαρίου, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» προσωρινά την απόφαση της επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη, με την οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πλέον όμως του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής, κατέθεσε αίτηση αναστολής και ακύρωσης.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου θα συναντηθεί αύριο, στις 11 πμ με τον κ. Σακελλαρίου, για να τον ενημερώσει επί του θέματος των πλειστηριασμών.

Η προσφεύγουσα υποστηρίζει, ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, κλπ, επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα των ασθενέστερων, όπως απαιτείται και βλάβη των ίδιων των συμβολαιογράφων.

Κατά την Ελένη Καραγεωργοπούλου, με σκοπιμότητα μεθοδεύτηκε η διεξαγωγή της τελευταίας άκυρης επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η ακυρότητα ανάγεται στο περιεχόμενο της πρόσκλησης που απέστειλε στα μέλη του Συλλόγου στην οποία δεν περιλάμβανε το θέμα της συνέλευσης, αλλά και το χώρο διεξαγωγής της.

Όπως είναι γνωστό, η έκτακτη γενική συνέλευση στο θέατρο «Ακάδημος» ματαιώθηκε και, κατά τους ισχυρισμούς της προσφεύγουσας συμβολαιογράφου, στάλθηκε νέα, παράτυπη πρόσκληση, χωρίς να αναφέρει το θέμα της επαναληπτικής συνέλευσης. Ακόμη, ως χώρος διεξαγωγής της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης επιλέχθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Γενναδίου 4 στο κέντρο των Αθηνών.

Η εν λόγω συμβολαιογράφος αναφέρει ότι στα γραφεία του Συλλόγου, δεν ήταν εφικτό να προσέλθει ο ανάλογος αριθμός εκείνος των συμβολαιογράφων που ήταν στην προηγούμενη συνέλευση όταν λήφθηκε η απόφαση για την αποχή από τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Τέλος, η Ελένη Καραγεωργοπούλου, συνοδευόμενη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι αίτηση-δήλωση-διαμαρτυρία στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, με την οποία χαρακτηρίζει άκυρη την τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση, ζητεί να τις δοθούν τα αποδεικτικά προσκλήσεων στην συνέλευση, ο κατάλογος των συμμετεχόντων, η βιντεοσκόπηση, κλπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρυστιανού
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Τόνισε πως ήρθε η στιγμή για τους βουλευτές και τις βουλεύτριες να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα