Thumbnail
Άτομα αυξημένου κινδύνου με αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα, να αποφεύγουν την σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη κυκλοφορία

Προβλήματα με την αιθαλομίχλη στην περιοχή της Λάρισας, εντοπίζει ο Σταθμός Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της περιοχής, που καταγράφει αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων παρουσιάζονται, κυρίως, τις βραδινές ώρες (από 20:00 έως 04:00), ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες άπνοιας και υψηλής σχετικής υγρασίας, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας οι τιμές κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτό οφείλεται στις καύσεις για την θέρμανση των κτιρίων και κυρίως στη χρήση του ξύλου ως καυσίμου στα τζάκια και στις σόμπες των κατοικιών.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια υπηρεσία, συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν την χρήση των τζακιών και σομπών για την θέρμανση των κτιρίων και ενημερώνει πως απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας, υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες, καθώς και η χρήση, ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Επίσης, συστήνει στα άτομα αυξημένου κινδύνου με αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα, να αποφεύγουν την σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη κυκλοφορία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Προσλήψεις Αναπληρωτών 2025: Νέα εφαρμογή - Υπολογίζει πόσα μόρια χρειάζονται για πρόσληψη
Νέα εφαρμογή για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: Προβλέψετε τις πιθανότητες πρόσληψής σας με βάση τα μόρια σας
Προσλήψεις Αναπληρωτών 2025: Νέα εφαρμογή - Υπολογίζει πόσα μόρια χρειάζονται για πρόσληψη
katranidis
ΣτΕ : Απολύτως νόμιμη η εκλογή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Η απόφαση του ΣτΕ ήταν απορριπτική για τον Κώστα Παπαδόπουλο, κρίνοντας καθ’ όλα νόμιμη την εκλογή του πρύτανη Στέλιου Κατρανίδη
ΣτΕ : Απολύτως νόμιμη η εκλογή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας