Thumbnail
"Στη θέση της θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς"

Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση εκφράζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος προς την Αναστασία Τσουκαλά, την δικηγόρο που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο από ευθεία βολή φωτοβολίδας και από εισπνοή χημικών των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, η Αναστασία Τσουκαλά, που από την Παρασκευή νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, έχει διατελέσει νομική σύμβουλος στην ΕΦΕ.

«Η κ Τσουκαλά τραυματίστηκε βαριά, ενώ βρισκόταν δίπλα σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ σε χώρο που εκτυλίσσονταν επεισόδια, κοντά στην κατοικία της, από ναυτική φωτοβολίδα που περιείχε φώσφορο.

Η εκτόξευση σε ευθεία βολή δακρυγόνων ή φωτοβολίδων αποτελεί εγκληματική ενέργεια από όποιον κι αν προέρχεται.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι φωτορεπόρτερ ασκούμε τα καθήκοντα μας σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας. Στη θέση της κ Τσουκαλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από μας.»

Σημειώνεται ότι η Αθανασία Τσουκαλά συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να πάρει εξιτήριο από την Εντατική μέσα στα επόμενα 24ωρα. 

Στο μεταξύ ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αθανασίας Τσουκαλά άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της 55χρονης αλλά και τον εμπρησμό από πρόθεση που αφορά την καταστροφή αυτοκινήτου 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Παρατείνεται με τροπολογία Ζαχαράκη η θητεία του Γιώργου Δάσιου
Παράταση θητείας του Προέδρου ΕΟΕ έως το τέλος του 2026 - Ρύθμιση ενόψει του «Εθνικού Απολυτηρίου» και για διασφάλιση της ομαλότητας στις...
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Παρατείνεται με τροπολογία Ζαχαράκη η θητεία του Γιώργου Δάσιου