Thumbnail
«Ο τρόμος ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπό του» 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 11χρονου στην Αλόννησο, ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα σε σιδερένιο κλουβί στον πυθμένα της θάλασσας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλόννησου, Άγγελος Αργυρίου, άκουσε τις φωνές των ανθρώπων που είχαν ήδη εντοπίσει το παιδί και καλούσαν σε βοήθεια και βούτηξε άμεσα στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να το σώσει.

«Είχε ήδη πέσει ένας άνδρας στη θάλασσα που προσπαθούσε να πλησιάσει το κλουβί. Άκουσα μία κυρία να ουρλιάζει. Ενστικτωδώς έφτασα στο σημείο και είδα στον βυθό το κλουβί, όμως δεν είδα το παιδί. Το αγόρι είχε παγιδευτεί και ήταν στο νερό» δήλωσε ο κ. Αργυρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Βοήθησε η τύχη να είναι το παιδί ζωντανό, γιατί βουτώντας βρήκα κατευθείαν το κλουβί. Μπήκα μέσα, από ένα ανοιχτό σημείο, τράβηξα το παιδί από το χέρι και το ανέβασα στην επιφάνεια» πρόσθεσε.

Ο κ. Αργυρίου σημείωσε πως ο 11χρονος είχε τις αισθήσεις του και καθώς μεταφέρθηκε στην προβλήτα του λιμανιού ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

«Ο τρόμος ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπό του. Από μία απερισκεψία του 11χρονου, από ένα παιδικό παιχνίδι συνέβησαν όλα. Όλα ήταν θέμα τύχης, γιατί βρήκα αμέσως το κλουβί. Εάν χρειαζόταν να ανέβω στην επιφάνεια για να πάρω ανάσες δεν ξέρω εάν θα το προλάβαινα το παιδί» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου και αργότερα στο νοσοκομείο του Βόλου για τις απαραίτητες εξετάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργειο Εσωτερικων
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030
Οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών προς όλους τους φορείς για τον πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού και την αποτύπωση αναγκών
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030
Ηλικιωμένη γυναίκα κοιτάει τηλέφωνο και κρατάει το κεφάλι της
Σπείρα «μαϊμού» γιατρών και αστυνομικών ρήμαζε ηλικιωμένες με νέα απάτη
Πώς έστηναν την απάτη με το «τραυματισμένο παιδί» και τη «βοήθεια στην ΕΛ.ΑΣ.» – Λεία που ξεπερνά τις 80.000 ευρώ σε μετρητά, λίρες και κοσμήματα
Σπείρα «μαϊμού» γιατρών και αστυνομικών ρήμαζε ηλικιωμένες με νέα απάτη
sxoleio
Υπουργείο Παιδείας: Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες λήξης μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας: Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια
Κινητοποίηση φοιτητών
ΕΜΠ: Φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη συνεργασία του ΑΕΙ με το ΝΑΤΟ
«Μπλόκο» στην πολεμική έρευνα ζητούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι - Μαζική κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη (26/3) στην Πρυτανεία του ΕΜΠ
ΕΜΠ: Φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη συνεργασία του ΑΕΙ με το ΝΑΤΟ