Thumbnail
Η περιπέτεια το Άττια από την Αίγυπτο ενός εργάτη γης που άφησε την πατρίδα του για να αναζητήσει μια καλύτερη μέρα στην Ελλάδα, συγκλονίζει. 

Ο νεαρός δούλευε σε χωράφια στη Γαστούνη Ηλείας, το αφεντικό όμως του χρωστούσε, όπως και σε άλλους ομοεθνείς του, μεροκάματα.

Όταν οι αλλοδαποί, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησαν τα χρωστούμενα, 85 ευρώ (!!!) ο Άττια και συνολικά 350 ευρώ από κοινού με άλλους τρεις συναδέλφους του, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρότερο πρόσωπο της εργοδοσίας. Χτυπήθηκαν βάναυσα με αποτέλεσμα ο νεαρός να οδηγηθεί, σοβαρά τραυματισμένος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ένας ακόμα εργάτης γης, τραυματίστηκε πιο ελαφριά, αφού έχασε μόνο ένα δόντι και απέκτησε ένα σκισμένο χείλος. Ο Άττια ήταν λιγότερο τυχερός. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον ανέλαβαν, φέρει κάταγμα κάτω γνάθου, χειρουργήθηκε, νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο μέχρι την Παρασκευή κι μαζί με το εξιτήριο πήρε κι ένα… χαράτσι 1.553 ευρώ. Και τούτο γιατί δεν διαθέτει κάποιο νομιμοποιητικό στοιχείο.

Για το θέμα παρενέβη η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας, μέλη της οποίας εξήγησαν την ιδιαιτερότητα του συμβάντος, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο thebest.gr με αφορμή την περιπέτεια του Αιγύπτιου εργάτη γη και των συμπατριωτών του, το μέλος της Κίνησης Νίκος Παπαγεωργίου, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η απίστευτη αυθαιρεσία της στυγνής εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων είναι καθεστώς. Η απουσία κάθε έλεγχου για την επιβολή τού εργόσημου, σκανδαλώδης. Χιλιάδες ξένοι εργάτες βιώνουν συνθήκες μιας δολοφονικά καταναγκαστικής εργασίας, μαύρης κι απλήρωτης, με την διεκδίκηση τού μεροκάματου να είναι ρίσκο ζωής.

Το συνολικό ποσό των 350 ευρώ που διεκδικούσαν οι 4, δείχνει ότι δουλεύουν για ψίχουλα. Τους δέρνουν, τους απειλούν, τους βρίζουν».

Πλέον τα μέλη της Κίνησης αναζητούν τα στοιχεία του εργοδότη με απώτερο στόχο να μηνυθεί ο δράστης για το χτύπημα που κατέφερε στον Αιγύπτιο εργάτη και να χρεωθεί τα νοσήλια.

Πηγή: thebest

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
Αυστηρή προειδοποίηση από το ΕΑΠ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων – Στο στόχαστρο η παράνομη διακίνηση διδακτικού υλικού
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
κλειστα σχολεια
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
Μικρή «ανάσα» ξεκούρασης παίρνουν οι μαθητές - Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο και γιατί
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
ευα ζωγραφάκη
«Έφυγε» η Εύα Ζωγραφάκη — Η μαχήτρια εκπαιδευτικός που νίκησε την αδικία, αλλά λύγισε καθ’ οδόν για το μάθημά της
Ήταν από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που το 2013 βίωσαν την πιο σκληρή όψη των μνημονίων: τη διαθεσιμότητα.
«Έφυγε» η Εύα Ζωγραφάκη — Η μαχήτρια εκπαιδευτικός που νίκησε την αδικία, αλλά λύγισε καθ’ οδόν για το μάθημά της
Αυτοκίνητο
Νέο σήμα στους δρόμους: Τι πρέπει να ξέρετε για την τριγωνική πινακίδα με τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα
Νέο οδικό σήμα: Τι σημαίνει η τριγωνική πινακίδα με τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα
Νέο σήμα στους δρόμους: Τι πρέπει να ξέρετε για την τριγωνική πινακίδα με τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα