Thumbnail
Σε δηλητηρίαση από μανιτάρια φαίνεται τελικά πως οφείλεται ο θάνατος της 41χρονης στην Χερσόνησο που προβλημάτισε τις αρχές του Ηρακλείου, ενώ προκάλεσε και το ενδιαφέρον της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται τον καθηγητή τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τσατσάκη, αλλά και με βάση την κατάθεση της νεαρής κόρης της οικογένειας, το ζευγάρι των Ρώσων κατανάλωσε μανιτάρια ενώ βρισκόταν ακόμη στη χώρα του.   

Τα συμπτώματα της εν λόγω δηλητηρίασης εμφανίζονται με καθυστέρηση 2-3 ημέρων.   

Μάλιστα, όπως εξήγησε στην δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης ο κ. Τσατσάκης, ακόμη και αν γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις δεν πρόκειται να φανεί η τοξική ουσία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Ο ίδιος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στη βόρεια Ευρώπη αυτού του είδους οι δηλητηριάσεις είναι συνηθισμένες. 

Πάντα, σύμφωνα με την ΕΡΤ θεωρείται μη αναστρέψιμη και η κατάσταση του συζύγου που έχει υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.   

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι ηλικίας 41 και 45 ετών έφτασε στο ηράκλειο από τη Ρωσία πριν από πέντε μέρες. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τους στη Χερσόνησο η γυναίκα κατέρρευσε και οι διασώστες του ΕΚΑΒ φτάνοντας εκεί απλά διαπίστωσαν το θάνατο της.   

Τόσο τα μέλη του ΕΚΑΒ όσο και οι αστυνομικοί του τμήματος χερσονήσου διαπίστωσαν πως και ο άνδρας ήταν σε κακή κατάσταση και μετά βίας μπορούσε να κρατηθεί στα πόδια. Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας.   

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ζητήθηκε η πλήρης διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσε το θάνατο της 41χρονης γυναίκας αλλά και την σοβαρή κατάσταση της υγείας του συζύγου της.   Παράλληλα η πρεσβεία ανέλαβε την επιστροφή των δύο παιδιών της οικογένειας στη Ρωσία σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmaka
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Μελέτη του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια προειδοποιεί ότι οι αγωνιστές GLP-1 μειώνουν σημαντικά τη μυϊκή μάζα – Κίνδυνοι για καρδιά, πνεύμονες και...
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Παιδιά στη Γάζα
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Η θετική απάντηση της Χαμάς στη νέα πρόταση εκεχειρίας φέρνει ελπίδες για άμεση μείωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
τροχαίο
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σοκαρισμένοι οδηγοί και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η φονική σύγκρουση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο