Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η υπόθεση αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στον δήμαρχο Ελαφονήσου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια για την πώληση εκτάσεων του δημοσίου στην περιοχή της Ελαφονήσου. Επίσης, εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν περίπου 130 συμβόλαια, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι ένας συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα, ενώ αθωώθηκε ένας 83χρονος. Στον συμβολαιογράφο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε μία γυναίκα κατηγορούμενη. Επίσης, ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, ενώ άλλοι 11 καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών. Ας σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ακόμη, σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επίσης, στον δήμαρχο και σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, επεβλήθη χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλήνιες 2026
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων: Μήνυμα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων
Η ΠΕΦ θέτει επίσης προβληματισμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητά των πανελλαδικών εξετάσεων ως μοναδικού τρόπου αξιολόγησης για την πρόσβαση στα...
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων: Μήνυμα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν
Συναγερμός στο «Αττικόν»: Έξαρση νοροϊού με δεκάδες κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς
Ενδονοσοκομειακή διασπορά σε τουλάχιστον 25 υγειονομικούς και δεκάδες νοσηλευόμενους – Οι εργαζόμενοι ζητούν εξαίρεση της γενικής εφημερίας
Συναγερμός στο «Αττικόν»: Έξαρση νοροϊού με δεκάδες κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς