Thumbnail
Ημέρα της Νίκης σήμερα. 

Νίκης  κατά τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μιας νίκης που δεν ήρθε εύκολα αλλά ήταν σαρωτική.

Ο στρατός της Σοβιετικής Ένωσης που βρέθηκε να αμύνεται στις γερμανικές ορδές,παλεύοντας για την επιβίωση της χώρας,κατόρθωσε όχι μόνο να σηκώσει κεφάλι,αλλά να κυνηγήσει τον εισβολέα μέχρι το “σπίτι” του και να μπει στο Βερολίνο πριν τις συμμαχικές δυνάμεις της Δύσης. Ακόμη και σήμερα βέβαια στην Ελλάδα αλλά και αλλού στην Ευρώπη η συμβολή του Κόκκινου Στρατού στην κατάρρευση του ναζισμού επιχειρείται να υποβαθμιστεί για λόγους καθαρά ιδεολογικούς. 

Το εκπληκτικό κινηματογραφικό υλικό που θα παρακολουθήσετε είναι από εκείνες τις ημέρες της τελευταίας μάχης στο Βερολίνο. Από εκεί και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Deree
Από κολλέγιο σε Πανεπιστήμιο: Το μεγάλο βήμα του Deree στην ανώτατη εκπαίδευση
Τρεις Σχολές, 24 προπτυχιακά και συνεργασία με αμερικανικό πανεπιστήμιο – Τι αλλάζει για τους φοιτητές
Από κολλέγιο σε Πανεπιστήμιο: Το μεγάλο βήμα του Deree στην ανώτατη εκπαίδευση