Thumbnail
Εντάχθηκε στις "ευνοϊκές" διατάξεις του νόμου 

Ως απόφαση "σταθμό" χαρακτηρίζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου Ηρακλείου Κρήτης, με την οποία τρίτεκνη οικογένεια οικοδόμου στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου, κατάφερε με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων της Ένωσης στο Ηράκλειο, να ενταχθεί στις "ευνοϊκές" διατάξεις του ν. 3869/2010 και να σώσει την περιουσία του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οφειλέτη ηλικίας 33 ετών, πατέρα τριών ανηλίκων παιδιών, έγγαμο, οικοδόμο στο επάγγελμα, περιστασιακά εργαζόμενο (λόγω κρίσης στο επάγγελμα) και με σύζυγο εποχιακά εργαζόμενη σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας είναι ελάχιστο και συνδράμουν οικονομικά οι γονείς, ενώ το συνολικό χρέος του οφειλέτη φτάνει στα 96.340,71 ευρώ, σε μία τράπεζα αλλά σε τρεις συμβάσεις. Ο σύζυγος έχει στην κυριότητα του μία κύρια κατοικία (μεζονέτα )σε οικόπεδο 100,20 τμ, αποτελούμενη από ισόγειο εμβαδού 64,97 τμ, α΄ όροφο 64,07 τμ και αποθήκη εμβαδού 63,90 τμ.

Το Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση, καθορίζοντας τα εξής:

- Ρυθμίζει τα χρέη του αιτούντος, με μηνιαία καταβολή των 200 ευρώ, επί πενταετία.

- Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία.

- Χορηγεί μία πενταετία ως "περίοδο χάριτος".

- Επιβάλλει, για την διάσωση της κατοικίας (άρθρο 9 ν.3869/2010) μηνιαία καταβολή, το ποσό των 339 ευρώ, επί 240 μηνιαίες δόσεις (εικοσαετία).

"Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η υπ αρ. απόφαση 23/2016, από το Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου, είναι σημαντική για την οικογένεια του οικοδόμου δανειολήπτη" όπως τονίζεται από την Ένωση, "καθώς η γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας, έπληξε ουσιαστικά τον κλάδο των οικοδομητικών εργασιών, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες, να μην μπορούν πλέον, όχι μόνο να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, αλλά και να αδυνατούν πλέον, να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της επιβίωσης τόσων των ίδιων, όσο και των οικογενειών αυτών".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»
«Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδω όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα»
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»
bullying
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;
Κι αν για τον Άγιο Βασίλη κάποια στιγμή απομυθοποιείς το όλο σκηνικό, για το Πάσχα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είναι, άλλωστε, τόσο ισχυρό το όλο...
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;