Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Πολύ σύντομα» ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο

Κοινωνία 0

Χωρίς «Βήμα» αυτή την Κυριακή

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΔΟΛ

Δεν θα κυκλοφορήσει αύριο «Το Βήμα της Κυριακής» μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη στο αίτημα του ΔΟΛ για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και που οδηγεί τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε «ασφυξία».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του in.gr, δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου «Το Βήμα της Κυριακής» μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη στο αίτημα του ΔΟΛ για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και που οδηγεί τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε «ασφυξία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι την Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους παρευρεθέντες στη συνεδρίαση έγινε κατανοητό απ' όλες τις πλευρές ότι η μη έκδοση των εφημερίδων και η υπολειτουργία των μέσω του Οργανισμού οφείλεται στην χρηματική ασφυξία του.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δωρεάν 4 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με στήριξη της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία